Sony pracuje na nových bateriích, jejichž výdrž má být až o 40 % delší

Sony pracuje na nových bateriích, jejichž výdrž má být až o 40 % delší
2015-12-19T13:45:36+02:00
• 19. 12. 2015
1

Baterie v dnešních chytrých zařízeních se neustále vyvíjí, avšak ne natolik, abychom mohli mluvit o velikých pokrocích. Neustále můžeme slýchávat a zkoušet nové technologie, jejichž účel je však trochu jiný – převážně se jedná o bezdrátové nabíjení či rychlonabíjení. Nyní se však dozvídáme, že Sony pracuje na vylepšení technologie li-on (lithium-iontových) baterií, u jejichž zrodu stála. Nové baterie by měly dosáhnout o 40 % větší kapacity.

stock-photo-closeup-of-the-hands-of-a-man-plugging-in-the-plug-of-his-smpartphone-in-a-socket-with-a-filter-260244584

Klíčem k nové technologii mají být elektrody na bázi síry. Li-su (Lithium-sulfur) buňky jsou dobře známy, mají větší kapacity, nicméně mají základní nedostatek. Odumírají totiž příliš rychle, a tak jejich komerční využití je téměř nesmyslné. Lze tak předpokládat, že Sony vymyslelo řešení k dané problematice. Zajímavé též je, že výrobce také experimentuje s magnesium-sulfur (hořčík a síra) bateriemi, kde je tedy kompletně vypuštěna složka lithia. Mělo by se teoreticky jednat o mnohem lepší výrobek. Hořčík je podstatně jednodušší a levnější použít, navíc je bezpečnější. Baterie na bázi lithia časem degenerují a mohou dospět do fáze, kdy může nastat nebezpečí požáru.

Samozřejmě Sony není jediná společnost, která se o něco podobného pokouší. Výrobce se snaží, aby jeho baterie byly na trhu „již“ v roce 2020, tudíž máme ještě dlouho čekací dobu. Samozřejmě když už Sony s touto technologií baterií na bázi síry přijde, je velice pravděpodobné, že ji budou obsahovat její zařízení jako první – dočkáme se u modelu Xperia Z10 nového typu baterie?

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat