Samsung v Číně oficiálně představil Galaxy A9

Samsung v Číně oficiálně představil Galaxy A9
2015-12-24T08:45:27+02:00
• 24. 12. 2015
3

Po několika týdnech všelijakých spekulací a úniků jsme se nyní konečně dočkali a Samsung v Číně u příležitosti oslav nové řady A pro rok 2016 oficiálně představil model Galaxy A9, což je největší model z nové řady a mimo jiné se jedná o první telefon od Samsungu s úhlopříčkou displeje rovných 6 palců.

A9_02

Stejně jako ostatní modely řady A 2016, i Galaxy A9 ohromí elegantním designem, kterému dominuje kovový rámeček a sklo na obou stranách zařízení. Telefon má v tloušťce pouhých 7,4 mm a displej disponuje technologií Super AMOLED s rozlišením Full HD. O výkon se stará osmijádrový Snapdragon 652, kterému asistuje ještě 3GB operační paměť. Úložiště dále pojme 32 GB dat, přičemž není problém rozšířit si ho pomocí microSD karty. Celý telefon je pak poháněn obří 4000mAh baterií, která je z důvodu provedení konstrukce nevyjímatelná.

a9W

Dále zde máme podporu LTE a samozřejmě i fotoaparát, který na zadní straně disponuje 13MPx snímačem se světelností f/1,9 a optickou stabilizací obrazu. Přední selfie kamerka nabídne rozlišení 8 MPx. Na domovském tlačítku pod displejem je dále integrována čtečka otisků prstů. Další zajímavostí je také barevné provedení telefonu, jelikož budou dostupné jen tři varianty, a to bílá, zlatá a růžová, což je zvláštní a nenajdeme zde žádný tmavší odstín, jak bývá zvykem.

a9G a9P

Zajímavé je to také s dostupností telefonu, jelikož to zatím vypadá, že půjde oficiálně zakoupit pouze v Číně, kde byl představen. Zatím to jsou ale pouhé domněnky a vše se může změnit. Dokonce zatím neznáme ani cenu telefonu, a tak si na tyto podrobnosti budeme muset ještě chvíli počkat.

Zdroj: venturebeat.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Tomas Richter

27. 12. 2015, 11:07

Predpokladana cena cca 475 Eur, tj do 13 tisic.

Miroslav Pelej

24. 12. 2015, 11:34

Proč elegantní , vždyt SAMSUNGY jsou všechny stejné , mimo posledních dvou

protože řada A elegantní prostě je. a ve skutečnosti ještě více než na fotografii

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat