Google Pixel C – 10,2palcový nový tablet s Androidem Marshmallow

Google Pixel C – 10,2palcový nový tablet s Androidem Marshmallow
2015-09-29T07:05:06+02:00
• 29. 9. 2015

Chromebook Pixel známe už od roku 2013 a letos jsem mohli vidět jeho modernější verzi. Nyní získáváme informace, že Google hodlá vydat tablet pod značkou Pixel, avšak překvapivě v něm ještě nenajdeme Chrome OS.

Pro začátek je však dobré uvést, že níže uvedené informace jsou pouze od zdroje, který má být spolehlivý. Nicméně informace jako takové, i když pravdivé, mohou být starší, tudíž se leccos ještě může změnit a výsledný produkt, který nakonec Google možná představí, se nemusí shodovat s tím, co si momentálně můžete přečíst.

ap_resize

Jak je již zmíněno, na rozdíl od dvou zařízení z řady Pixel, které můžeme znát, nový tablet pravděpodobně poběží na nejnovější verzi systému, kterou Google teprve hodlá uvést – Android 6.0 Marshmallow. Nový tablet Pixel C, s kódovým označením Ryu, bude mít k dispozici 3 GB LPDDR4 RAM, displej o velikosti 10,2 palců o jemnosti 308 PPI a super jasným podsvícením až 500 nit (candela).

Procesor by měl být od společnosti NVidia, mluvíme o modelu X1 se čtyřmi jádry a grafickým čipem Maxwell. Kvalita zpracování by se neměla lišit od předchozích produktů, tudíž můžeme čekat kovovou konstrukci a opravdu dobrý zobrazovací panel. Teoreticky by se design nemusel příliš lišit od předchozích chromebooků, až tedy na klávesnici.

Uživatel bude mít k dispozici oddělitelnou klávesnici, zatím koluje informace o dvou typech – hliník a kůže. Obě půjde připojit k tabletu. Model C může mít na zadní straně světelnou lištu, která bude zobrazovat stav baterie. Stejně jako Pixel 2015 (Chromebook), bude napájení řešeno skrze nový konektor USB typu C. Díky tomu můžete obě zařízení napájet totožným příslušenstvím.

Nečekejte, že na zařízení uvidíte nápis Nexus či logo jiné společnosti. V tom případě se jedná o výrobek Google, který se ho očividně nevzdá ve prospěch jiné firmy.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat