To nej z uplynulého týdne #27 – Honor 7, Meizu MX5, Facebook Music a Youtube s 60 FPS

To nej z uplynulého týdne #27 – Honor 7, Meizu MX5, Facebook Music a Youtube s 60 FPS
2015-07-05T16:15:25+02:00
• 5. 7. 2015

Honor 7

Společnosti Huawei se daří se svou značkou Honor hlavně díky cenově dostupným a výkonným smartphonům. To dokazuje i na novince Honor 7. Bude k dispozici ve třech variantách, přičemž nejnižší přijde zákazníky na 322 dolarů (7 850 Kč).

honor-73

Meizu MX5

Po řadě úniků specifikací, obrázků a benchmarků, o kterých jsme psali zde, Meizu v Pekingu představilo svou novou vlajkovou loď pro letošní rok – MX5. Ten navazuje na loňský model MX4 a jeho později mírně vylepšenou variantu MX4 Pro.

Meizu-Mx5

iOS 8.4 a Apple Music

Apple vydal novou aktualizaci svého mobilního operačního systému iOS, a to konkrétně verzi 8.4. Ta přináší především jednu velkou novinku, kterou je zcela přepracovaná aplikace Hudba. Ta nabízí kromě nového vzhledu také integrovanou službu Apple Music včetně nonstop rádia Beats 1. Mimo to iOS 8.4 opravuje několik chyb.

tim-cook-ios-apple

Youtube podporuje 60 FPS

Pokud rádi sledujete Youtube videa na mobilním zařízení, mohli jste si všimnout, že si lze vybrat různou kvalitu videí. Poměrně nedávno Google zavedl 1440p videa, ale bylo jasné, že se na této hranici nezastaví. Tentokrát nejde cestou 4K videí a podobně. Soustředil se na 720p a 1080p, kde nyní poskytuje 60 snímků za sekundu.

2015-07-01 05.44.02

Nové baterii pro chytré hodinky

Jihokorejská společnost LG již představila několik typů chytrých hodinek. Jedním z největších nedostatků celé řady chytrých hodinek je slabá výdrž baterie. A právě na tomto neduhu nyní v LG Chem zapracovali.

lg-g-watch-r-first-look-aa-8-of-22-710x399

Facebook „Music“?

V tomto roce jsme se dočkali dalšího posunu na poli online hudebního obsahu. Nejnovější trend, kdy si uživatel platí měsíční částku za to, že může neomezeně poslouchat jakoukoliv nabízenou hudbu, se zalíbil i Applu. Ten tak začíná konkurovat službám jako Google Play Music, Spotify atd. Zřejmě se chystá na toto pole i další rival v podobě Facebooku.

facebook-music

Ověřením identity skrze „selfie“

MasterCard si pohrává s další možností, jak provést ověření identity uživatele. Konkrétně bude postačovat selfie fotografie, nebo jinak řečeno, pro ověření platby se jednoduše „usmějete“ na smartphone a jednou mrknete (pro ověření, jestli se nejedná o fotografii).

MasterPass_on_Mobile_610x479

Soud kvůli bloatwaru

Čínský úřad pro ochranu spotřebitelů se rozhodl podat žalobu na Samsung a Oppo kvůli nevyžádanému softwaru ve smartphonech. Úřad zkoumal několik desítek zařízení těchto výrobců a došel k názoru, že je zapotřebí zasáhnout.

Find-7-Quad-HD-vs-Samsung-Galaxy-Note-3-11900241-710x399

Samsung chce pomoci lidem s postižením horních končetin

V Samsungu, respektive v Samsung Software Membership, vytvořili launcher Dowell, na kterém spolupracovali profesoři ze Seoul National University. Ten je designován hlavně pro uživatele s postižením horních končetin.

Dowell_SmartDevice_Main_6

APLIKACE A HRY – NOVINKY A AKTUALIZACE

Nepřehlédněte: To nej z uplynulého týdne #26 – Play Music s reklamou a Word, Excel a PowerPoint pro Android

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat