Sony vydalo recovery mod pro některé modely

Sony vydalo recovery mod pro některé modely
2015-05-20T08:45:36+02:00
• 20. 5. 2015

Společnost Sony již párkrát v minulosti ukázala, že se stará o komunitu kolem svých zařízení. Nyní byl tedy oficiálně vydán recovery mod pro pár zařízení, která však musejí mít odemknutý bootloader. Recovery mod je založený na AOSP a má zaručit obnovu či nahrání custom ROM do vašeho zařízení. Na trhu již existuje pár řešení, nicméně Sony se ubírá svou vlastní cestou.

youtu.be-TFjvirit24I

Mezi zařízení, která se dočkají recovery modu, patří – Xperia Z1, Z1 Compact, Z Ultra, T2 Ultra, T3, M2 a Xperia E3. Samozřejmě pokud jste vlastníky jednoho nebo více z těchto zařízení, stačí vám už jen mít odemčený bootloader a můžete vesele využívat možností. Mezi něž se řadí samozřejmě nahrání vlastní ROM, obnova staré nebo bootovat do více ROM, které si nahrajete. Jedna z podmínek však stanoví, že zařízení v sobě musí mít aktuální verzi systému, kterou společnost poskytuje.

Jak jsem již zmiňoval, na trhu existuje konkurence, například CWM (ClockworkMod) nebo TWRP. Nicméně Sony přišlo jako první s možností bootování svého zařízení do více ROM, které v telefonu mohou být. S tím si totiž konkurence poradit nedokáže. Podpora pro komunity ze strany Sony není až tak minoritní, čímž jistě už nadchla mnoho uživatelů. Níže se můžete podívat na oficiální video, pokud se chcete dozvědět více, stačí zajít na vývojářský blog Sony.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat