OneClip, Office Now a Flow – nové aplikace od Microsoftu v přípravě

OneClip, Office Now a Flow – nové aplikace od Microsoftu v přípravě
2015-05-24T07:30:08+02:00
• 24. 5. 2015
1

Kromě vývoje nového systému Windows 10 se Microsoft v současnosti zabývá i přípravou několika nových aplikací. Většina z nich by měla být multiplatformní a uživatelům tyto nástroje poskytnou poměrně užitečné funkce pro ulehčení každodenní práce, ať už na počítači, tabletu či telefonu.

OneClip

První chystanou novinkou je aplikace OneClip. Jedná se o multiplatformní nástroj, který bude dostupný pro Windows, Windows Phone, Android a také iOS. Sloužit má pro cloudovou synchronizaci kopírovaných textů, odkazů, ale také obrázků. Aplikace běží na pozadí a zaznamenává každé zkopírování textu či obrázku, které okamžitě synchronizuje s ostatními spárovanými zařízeními.

Rychlost synchronizace napříč zařízeními lze názorně vidět na přiloženém videu. Právě díky rychlosti přenosu z jednoho zařízení do druhého má tato aplikace obrovskou výhodou oproti konkurenčním aplikacím, jako je například Evernote.

Office Now

Před třemi měsíci Bill Gates, zakladatel a bývalý CEO Microsoftu, na webu Reddit sdělil, že pracuje na nové aplikaci, která má sloužit jako váš osobní asistent. Jedná se o druhou z připravovaných novinek, která ponese název Office Now a jejím účelem je pomoci uživatelům lépe organizovat čas, vytvářet schůzky a k jednotlivým událostem přidávat další účastníky, mezi kterými lze také uskutečnit konferenční hovory. Výhodou aplikace je aktualizace v reálném čase, díky tomu ihned uvidíte jakékoliv změny událostí nebo se například včas dozvíte o absenci účastníků na některé z nich.

1_tutorial_firstpage@3x 1_tutorial_secondpage@3x

Díky sledování polohy uživatele je aplikace schopna poskytnout také plán trasy na jednotlivé události, takže nehrozí, že nenajdete cestu. Kromě trasy aplikace vypočítá také přibližný čas potřebný pro přesun na místo konání. Tato aplikace bude, stejně jako OneClip, dostupná pro více systémů. Využívat ji v budoucnu mohou majitelé zařízení s Windows, Androidem a také iOS.

Flow

Poslední chystanou aplikací je emailový klient Flow, který bude na rozdíl od předchozích aplikací dostupný pouze pro iOS. O přípravě této aplikace jsme psali již ve středu, poté se ale na internet dostaly screenshoty, které ukazují prostředí aplikace. Můžeme si tedy nyní udělat lepší představu o tom, jak bude prostředí aplikace vypadat.

Jedná se v podstatě o jednoduchý messenger, ve kterém lze komunikovat s ostatními uživateli prostřednictvím emailových adres. Aplikace ke svému běhu využívá serverů Microsoft Exchange, tím pádem bude možné veškerou konverzaci provedenou přes Flow dohledat také v jiných emailových klientech. Účelem aplikace Flow je především co největší zjednodušení emailové komunikace a také zkrácení času stráveným nad psaním emailů, chybět tedy budou možnosti jako posílání příloh a další složitější funkce.

1_masked1 1_masked3 1_masked2

Prozatím není jisté, kdy budou aplikace vypuštěny pro běžné uživatele. Všechny z nich jsou momentálně interně testovány zaměstnanci Microsoftu, aplikace OneClip je již dokonce dostupná ve Windows Phone Store pod interním beta účtem Microsoftu, její příchod lze tím pádem očekávat velmi brzy.

Zdroje: neowin.net, neowin.net, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Martin Galda

2. 6. 2015, 16:39

Ten sdílený clipboard vypadá dobře, přito je to taková blbost :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat