Galaxy Tab S2 od Samsungu přijde v červnu aktualizováno

Galaxy Tab S2 od Samsungu přijde v červnu [aktualizováno]
2015-05-10T18:10:06+02:00
• 10. 5. 2015

Aktualizováno 10. 5.

Již jsme se dozvěděli z prvních spekulací o hardwarové výbavě chystaného tabletu Galaxy Tab S2. Nyní se na internetu objevil údajný render novinky. Na jeho základě lze odhadovat, že nabídne kovový rámeček.

galaxy-tab-s2

Původní článek 7. 5.

Druhá generace tabletů zapadající do modelové řady s názvem Galaxy Tab S od společnosti Samsung může zanedlouho nahradit současnou první sérii, kterou jihokorejský výrobce nabízí již od loňského června. Na úvod se začíná hovořit o dvou zařízeních a jejich hlavní rozdíly oproti předchůdcům budou samozřejmě hned v několika směrech. Uživatelé ocení vyšší výkon, nový poměr displeje nebo přijatelnou tloušťku těla atakující světového rekordmana Venue 8 7000 od Dellu.

Galaxy Tab S2

Očekává se tedy příchod 8palcové a 9,7palcové varianty s poměrem stran 4:3, kterou Samsung chce asi postupně zavádět u převážné většiny připravovaných tabletů v budoucnu. Rozměry 237,17 mm x 169,58 mm x 5,4 mm vypovídají o tom, že novinky získají tenčí tělo než konkurenční iPad 2 od Applu. Menší verze údajně váží 260 gramů, zatímco větší vychází na 407 gramů. Uniklé specifikace oběma přisuzují Super AMOLED displej s rozlišením 1536 x 2048 pixelů, 64bitový procesor Exynos osazen osmi jádry taktovanými na 1,9GHz frekvenci nebo grafickým čipem Mali-T760 MP6.

Za nimi následuje 3GB operační paměť RAM a 32GB úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou. Výbavu uzavře 8megapixelový fotoaparát, přední 2,1megapixelová kamerka, funkce Wi-Fi. Podpora sítí 4. generace se ukáže jen odděleně, tudíž novinky budou rovnou čtyři. Oficiální představení by mělo proběhnout v následujícím měsíci, kdy zjistíme skutečné specifikace společně s dostupností a prodejními cenami.

Zdroje: sammobile.com, pocketdroid.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat