Microsoft Lumia 540 – levný základ s překvapivě dobrou výbavou představen

Microsoft Lumia 540 – levný základ s překvapivě dobrou výbavou představen
2015-04-16T13:35:55+02:00
• 16. 4. 2015

Microsoft opět představil dalšího zástupce řady Lumia, jedná se o model Lumia 540, který stejně jako ostatní modely řady 5xx cílí na nenáročné uživatele a zaujme především přijatelně nízkou cenou.

Nenechte se ovšem zmást cenou, za 150 dolarů (~3870 Kč) nabídne Lumia 540 o mnoho víc než její předchůdci. Pětipalcový displej s rozlišením 720 x 1280 pixelů zabírá téměř celou přední stranu, senzorová tlačítka pod displejem byla nahrazena softwarovými. Telefon je poháněn čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 200 a nabídne také 1 GB paměti RAM. Na zádech se nachází 8MPx fotoaparát s přisvětlovací LED diodou. Video zvládne telefon natáčet v rozlišení 480 pixelů při třiceti snímcích za sekundu. Přední kamerka má 5 MPx, což je více než dost. Telefon je také schopen pracovat se dvěma SIM kartami najednou.

Lumia-540_Dual-SIM_Skype

Výdrž telefonu zajišťuje 2200 mAh baterie, se kterou je telefon schopen vydržet až 576 hodin v pohotovostním režimu. Váha zařízení se zastavila na 152 gramech. Do prodeje se dostane v průběhu května v černé, bílé, šedé, modré a oranžové barvě. Cílit má především na rozvojové země v Africe, Asii a na Středním východě.

Zdroj: lumiaconversations.microsoft.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat