Windows Phone 8.1 GDR2 možná nedorazí na současné modely

Windows Phone 8.1 GDR2 možná nedorazí na současné modely
2015-03-08T09:30:55+02:00
• 8. 3. 2015
4

Microsoft na letošním MWC konečně představil novinky, které přijdou se systémovou aktualizací GDR2. Jedná se o druhou větší aktualizaci po současné GDR1, která přinesla například podporu složek aplikací na úvodní obrazovce, vylepšila internetový prohlížeč a umožnila sdílení internetu přes Bluetooth.

Druhá aktualizace přinese uživatelům další výrazné změny. Tou nejpodstatnější je bezesporu zpřehlednění nastavení. To má být nově řazeno do kategorií podobně, jako je tomu u Androidu a iOS. Jednotlivé položky z nastavení půjde také připnout na úvodní obrazovku. V současnosti je v nastavení poněkud zmatek, není totiž řazeno ani podle kategorií, ani abecedně, zkrátka není řazeno vůbec. Další novinkou je možnost nastavit oprávnění jednotlivým aplikacím, pokud vám přijde, že konkrétní aplikace přistupuje například k vašim kontaktům bezdůvodně, jednoduše tento přístup aplikaci zakážete. Poslední z větších a významnějších novinek je také podpora Bluetooth klávesnicí.

Paul-Thurrott-GDR2

Všechny tyto funkce a vylepšení určitě potěší nejednoho uživatele Windows Phone, je v tom ovšem háček. Podle nedávných informací by se tato aktualizace vůbec nemusela objevit na současně prodávaných modelech a přijít by měla předinstalovaná pouze na nových telefonech, jako jsou třeba Lumia 640 a Lumia 640 XL. Vyplývá to z tvrzení technologického novináře a bloggera Paula Thurrotta, který se na svém Twitteru zmínil, že podle jemu dosud známých informací by se aktualizace vůbec neměla dostat na současné modely.

Microsoft zatím nesdělil žádné bližší informace o dostupnosti pro jednotlivé modely, a tak se ještě může všechno změnit. Byla by ale velká škoda, pokud by současné modely tuto aktualizaci nedostaly.

Zdroj: twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Jiří Přikryl

9. 3. 2015, 10:17

Ono to bude asi složitější. WP 8-8.1 mají široký rozptyl hardwarových specifikací a mnohé stroje by výkonnostně a i po stránce hardwaru GDR2 nezvládli. Dělat spoustu kompromisů a alternativ by bylo plýtvání zdroji a docházelo by k tomu, že by zařízení nebyly kompatibilní (continuum) s app již vytvořenými. Nebo se mýlím???

Na druhou stranu pokud vyjde na většinu současných modelů update na Windows 10, tak proč by s tím Microsoft ztrácel čas.

David Pilař

8. 3. 2015, 20:33

Windows 10 sice vyjde na současné modely, ale je dost možné, že novinky obsažené v GDR2 nepřijdou v samotném W10…

Aha…no počítal jsem s tím, že W10 už přinesou vše podstatné, co přinesly dřívější verze WP…tak uvidíme.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat