Víte, co stahujete? Ve Windows Store se objevily pirátské aplikace

Víte, co stahujete? Ve Windows Store se objevily pirátské aplikace
2015-02-24T09:00:59+02:00
• 24. 2. 2015

Nedávno se ukázalo, že v oficiálním Windows Store jsou ke stažení či zakoupení aplikace a hry, které jsou buďto pirátskými kopiemi originálních aplikací, nebo dokonce obsahují malware a jiné viry. Jednou z nich je i hra Darkest Dungeon, která je stále dostupná ke stažení i přes to, že vývojář originální verze žádal Microsoft o její odstranění.

Originální RPG hra od vývojáře jménem Tyler Sigman je dostupná pouze přes Steam nebo Humble Store, a to za cenu 14,99 liber. Zatímco padělaná verze ve Windows Store je od někoho, kdo si říká Balaji Chowdary, za cenu 2,59 liber, v českém store je to 80 korun.

Windows_Store_Illegal_Games (1)

Kromě kopie hry Darkest Dungeon je ve Store od již zmíněného člověka několik dalších známějších her a aplikací za zlomek původní ceny. Mezi ně patří například hry Farming Simulator 2015, Lego Batman3: Beyond Gotham, Game Dev Tycoon nebo aplikace VMWare Player sloužící pro virtualizaci.

Windows_Store_Illegal_Games (2)

Sigman, vývojář originálního Darkest Dungeon, vyvěsil na Twitter prosbu, ve které žádá kohokoliv, kdo má kontakt na někoho z Windows Store, aby mu ho sdělil s odůvodněním, že jeho hru někdo nelegálně prodává.

Hra ovšem s největší pravděpodobností nebyla do Store nahrána celá. Její velikost pro stažení je pouze 2 MB a vzhledem k tomu, že oficiální verze hry vyžaduje 900 MB na disku, se nejspíše jedná o spyware či jiný vir, který se vydává za onu hru.

Není to ovšem poprvé, kdy přes kontrolu Microsoftu proklouzly do Store padělané hry. Před několika měsíci se ve Windows Phone Store objevilo několik za normálních okolností placených her ke stažení zcela zdarma. Rozdíl oproti současnému případu je v tom, že ony padělky byly plně funkční hry a vy jste si mohli stáhnout například plnou verzi hry GTA: San Andreas, která jinak stojí 180 korun. Tyto padělky ovšem Microsoft odstranil a již je nelze stáhnout.

wp_ss_20150223_0001

Zdroj: pocket-lint.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat