Apple plánuje vydávat betaverze iOS pro veřejnost již v březnu

Apple plánuje vydávat betaverze iOS pro veřejnost již v březnu
2015-02-23T07:00:11+02:00
• 23. 2. 2015

Na internet se dostaly informace, že společnost Apple plánuje vydávat betaverze systému iOS pro veřejnost. Každý by si tak mohl stáhnout připravovanou verzi iOS. Momentálně se o tomto kroku hovoří v souvislosti s verzí 8.3, která se nachází ve své první betaverzi. Verze 8.2 je již ve finální fázi a vydání se dočkáme velmi brzy.

beta

Pokud si chce člověk dnes nainstalovat betaverzi systému iOS, musí být zaregistrovaný vývojář. To znamená, že musí zaplatit roční poplatek 99 dolarů. To by se však mohlo velmi brzy změnit. Vzhledem k ne příliš stabilní a vyladěné verzi iOS 8 se Apple údajně chystá vydat nadcházející verze iOS pro veřejnost. Určité omezení by zde stálo bylo. Beta by měla být dostupná pouze pro prvních 100 tisíc zájemců.

Tímto krokem si Apple slibuje mnohem větší vzorek testerů a tím pádem lepší optimalizaci. Obdobný princip veřejných betaverzí společnost již aplikovala u desktopového systém Mac OS X, kde to sklidilo vcelku úspěch. Veřejná betaverze iOS 8.3 by měla dle dostupných zdrojů vyjít v polovině měsíce března. Po představení iOS 9 se počítá i při této verzi s vydáním pro testování, a to někdy v létě.

ios-9-download

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat