Toshiba představila konkurenta pro Surface Pro 3

Toshiba představila konkurenta pro Surface Pro 3
2015-01-09T09:46:17+02:00
• 8. 1. 2015

Pokud jsme si do dnešní doby chtěli pořídit výkonný, tenký a zároveň lehký tablet, byla na trhu pouze jediná možnost – Microsoft Surface Pro 3. Ten bohužel na tuzemském trhu nevyšel, což pro nás může změnit jeho nový, největší konkurent Toshiba Portege Z20t. Toshiba si brala velkou inspiraci právě z již zmíněného Surface tabletu.

toshiba 1 toshiba 2

Toshiba Portege Z20t přináší 12.5″ displej ovšem ještě v lehčím těle, než má Surface Pro 3 s 12″ displejem. Tělo novinky je tlusté pouze 8.9 milimetrů a váží pouze 725 gramů. Zatímco Surface Pro 3 váží 794 gramů, což znamená, že zařízení Toshiby se drží mnohem lépe, i když má větší displej.

toshiba 3toshiba 4

Uvnitř tabletu tepe úsporný procesor Intel Core z řady M, který nepotřebuje žádný větrák k zmenšení teploty. Kvůli tomuto procesoru se stává výdrž tabletu velice dobrá. Měl by vydržet na nabití 9 hodin a po připojení klávesnicového docku, vydrží skvělých 17 a půl hodiny. Zajímavé je ovšem to, že i když se procesory z řady M mohou dostat až na 4,5 wattu, Toshiba říká, že na takovou nízkou wattáž Portege Z20t nejede. Což by znamenalo, že zařízení by mohlo vydržet ještě o pár minut či hodin déle. Ovšem Toshiba vsadila i na výkon, což bude snad nakonec dobře.

toshiba 5 toshiba 6

Co by byl však konkurent Surface, kdyby neměl stylus na displej? Portege Z20t má za příplatek potažen displej více úrovňovou tlakovou vrstvou, na které můžete se stylusem vyvinout až 2048 úrovní tlaku. Stylus je také potažen antireflexní úpravou, aby se vám lesk z displeje neodrážel od stylusu do očí. Jedinou potenciální nevýhodou oproti Surface Pro 3, je rozlišení displeje. Toshiba vsadila na rozlišení 1920 x 1080 pixelů, zatímco Microsoft, je o stupeň výše – na 2160 x 1440 pixelů. Jelikož je však tablet určen hlavně businessmanům a uživatelům notebooků, kterým na pixelech moc nezáleží, vybrala Toshiba velice rozumně, jelikož jim kvůli menšímu rozlišení stoupne i celková výdrž baterie.

toshiba 7

Na těle tabletu se ještě navíc nachází – zadní a přední fotoaparát, microHDMI konektor, microUSB a také microSD slot pro připojení paměťové karty. Na klávesnicovém docku nalezneme dále plnohodnotný HDMI a VGA port, Ethernet a dva USB 3.0 porty. Navíc má dock zámek Kensington, který brání po zamknutí rychlého vyjmutí tabletu z docku.

toshiba 8 toshiba 9

Na trh vyjde tablet ještě koncem ledna s různými verzemi. Budete si moci vybrat mezi 4GB a 8GB operační pamětí a dále také mezi 128GB, 256GB či 512GB SSD diskem. Za nejlevnější model zaplatíte $ 1399 (v přepočtu zhruba 31 500 Kč), ale abyste měli „grafický“ tablet, budete si muset nejméně zaplatit $ 1899 (zhruba 43 500 Kč).

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat