MediaTek představil procesor pro chytré hodinky s Android Wear

MediaTek představil procesor pro chytré hodinky s Android Wear
2015-01-08T07:25:09+02:00
• 8. 1. 2015

Společnost MediaTek je známá výrobou procesorů pro telefony, které vynikají svým poměrem cena/výkon. Nyní tato firma představila procesor určený přímo pro chytré hodinky s operačním systémem Android Wear. Díky tomu, že je procesor vyrobený na míru hodinkám, by se mohla zlepšit výdrž baterie. Dodnes se totiž ve většině hodinek používal procesor Snapdragon 400 určený původně pro telefony střední třídy.

MediaTek-chip

Nový procesor má označení MT2601. Jedná se o dvoujádrový čip taktovaný na frekvenci 1,2 GHz postavený na architektuře ARM Cortex-A7. Jako grafický čip zde slouží Mali-400 MP. Procesor podporuje připojení dalších senzorů a bezdrátových sítí. Maximální podporované rozlišení činí qHD (960 x 540). MT2601 také vyniká svou malou velikostí a obsahuje o 41 procent méně komponent než konkurence. Díky tomu může být jeho cena nižší než u ostatních.

Nejnovější čip MediaTeku sice není tak výkonný jako právě Snapdragon 400, na druhou stranu je úspornější. Výdrž baterie může být delší. Dobrou zprávou je, že tento nový procesor se již začíná vyrábět, a proto může být použit v nadcházejících produktech.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat