Android One a MediaTek – letos až 2 miliony zařízení

Android One a MediaTek – letos až 2 miliony zařízení
2014-09-19T07:00:25+02:00
• 19. 9. 2014
3

Začátkem tohoto týdne představené první telefony běžící na platformě Android One budou mít pozitivní dopad na společnost MediaTek. Nejznámější tchajwanský producent čipových sad totiž dodá všem těmto modelům potřebné součástky, což se samozřejmě odrazí nejen na finanční stránce výrobce. Společnost Google plánuje dodat první kusy pouze do nejméně rozvinutých zemí, jako je například Indie. Takže nad dostupností v blízkém okolí nemusíme ani spekulovat.

Android One

Indický trh by mělo v letošním roce celkově zaplavit 1,5 až 2 miliony zařízení v rámci projektu Android One. To vychází z předpovědí MediaTeku, který si v současné době může jenom mnout ruce. Na úvod Android One budou zastupovat modely Karbonn Sparkle V, Dream Uno Mi-498 a Micromax Canvas A1. Kromě toho, že jejich softwarovou aktualizaci má pod křídly přímo Google, tak za největší lákadlo lze bezpochyby označit nastavená prodejní cena.

Za cenovku v rozpětí 103 až 106 dolarů (tj. cca 2 200 – 2 264 Kč bez daně) dostanete telefon, v jehož základní výbavě najdete 4,5palcový displej zaujímající rozlišení 480 x 854 pixelů. Výkon pod taktovou čtyřjádrového procesoru MTK6582 od MediaTeku taktovaným na frekvenci 1,3 GHz po boku 1GB operační paměti RAM. Nakonec ačkoliv nejde o nějak výkonné modely, tak cenová dostupnost zadělá oběma společnostem na úspěchu.

Zdroj: bgr.in

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Igor Ďurček

19. 9. 2014, 18:47

V tichosti dufam ze sa to dostane aj k nam….taky telefon by mi uplne stacil…. :-)

Jan Pittner

19. 9. 2014, 18:29

Předposlední řádek-*Mediatek

Přemysl Vaculík

VIP 19. 9. 2014, 18:34

Díky, opraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat