Synaptics – nositelná zařízení budou mít snímače otisků prstů

Synaptics – nositelná zařízení budou mít snímače otisků prstů
2014-06-06T07:30:57+02:00
• 6. 6. 2014

Snímače otisků prstů na mobilních zařízeních jsou na vzestupu až v poslední době. Ačkoliv jej propaguje zejména společnost Apple se svým Touch-ID v iPhone 5S, přičemž Samsung nezůstal pozadu. U něj se očekává větší nasazení této technologie.

big

Nyní ředitel společnosti Synaptics, Rick Bergman, uvedl novinářům na Taiwanu, že předpokládá zavedení skenování otisků prstů na chytrých hodinkách už v roce 2015. Je třeba podotknout, že jediný klient této společnosti je Samsung, a tak můžeme očekávat zavedení snímače právě na jeho výrobcích. Pan Bergman také řekl, že není problém zavést senzor na zaoblená zařízení, kupříkladu Samsung Gear Fit.

Společnost Synaptics hodlá představit svůj první senzor otisků prstů v druhé polovině tohoto roku. Fungovat bude nejspíše na přiložení prstu a ne na přejetí, jako to mají některá zařízení. Jelikož je to efektivnější, přesnější a prý i rychlejší.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat