Službu Knox nemá Samsung plně zabezpečenou

Službu Knox nemá Samsung plně zabezpečenou
2013-12-31T09:42:16+02:00
• 30. 12. 2013

Bezpečnostní služba Knox od společnosti Samsung se podle jedné skupiny výzkumníků z izraelské univerzity potýká se značnými problémy. Jihokorejský výrobce celou situaci kolem zabezpečení nadlehčuje tím, že o daném problému ví, ale že nezní údajně tak hrozivě, jak je původně médiím předkládán. Samotní uživatelé by si tedy měli dát pozor na možnou hrozbu útoku.

Samsung-Knox

Výzkumníci z izraelské Ben-Gurion University of the Negev, jenž se zabývají bezpečnostní,  zjistili vážné chyby, které můžou způsobit sledování emailové korespondence, nahrávání datové komunikace nebo v nejhorším případě upravování vašich uložených dat třetí neoprávněnou osobou.

Zveřejnění příliš nepřihrává Samsungu, který momentálně usiluje po vzoru BlackBerry a Applu o certifikování této služby americkým ministerstvem obrany. Případný úspěch by mohl výrobce výrazně ulehčit jednání s důležitými podniky nebo vládami pro zvolení právě jejich zabezpečovacího systému.

Nakonec společnost v nalezené chybě nevidí velký problém, pouze výzkum ji má zveličovat. Nicméně testování služby Knox mělo probíhat na zařízení bez plně nainstalovaného balíčku.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat