Tencent nabídne zdarma 10 TB na vzdáleném uložišti

Tencent nabídne zdarma 10 TB na vzdáleném uložišti
2013-11-21T09:30:53+02:00
• 21. 11. 2013

Internetová služba Tencent chystá své uživatele odměnit pořádnou velikostí vzdáleného úložiště, což možná některé po bližším seznámení nepřekvapí. Jedná se o pátou největší společnost na světě, jejichž tržní hodnota dosahuje na 128 miliard dolarů, přičemž například hodnota Facebooku je odhadována na ‚‚pouhých“ 113 miliard dolarů.

Tencent

Společnost původem z Číny nadělí všem majitelům účtů dárek v podobě 10 TB a to zcela zdarma. Vše má podle jednoho vedoucího pracovníka odstartovat už začátek příštího roku, i když firma plánuje v následujících týdnech spustit ve Spojených státech novou službu týkající se sdílení fotografií. Tencent má na svém kontě již několik úspěšných aplikací, mezi které patří i WeChat určený pro zasílání zpráv.

Konkurenci na poli cloudových služeb může tímto krokem pěkně znepříjemnit situaci, neboť populární Dropbox či Google Drive v základu nabízí menší kapacitu pro uživatelská data. Nicméně v prvopočátku dostanou majitelé pouze velikost 1 TB, která samozřejmě bude postupem času narůstat. Jestliže vás napadá otázka, zda nemůže vlivná vláda v Číně celý projekt zhatit a uživatelům nenávratně smazat data, tak můžete být zcela v klidu, jelikož servery Tencent najdete ve Spojených státech a v jihovýchodní Asii.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat