Fotit zápěstím?! komentář

Fotit zápěstím?! [komentář]
2013-09-14T18:49:20+02:00
• 14. 9. 2013
1

Na sociální síti Google Plus jsem se pozastavil nad čtečkou otisků prstů u iPhonu 5S, ale větší hloupost se dá najít u chytrých hodinek Samsung Galaxy Gear. Asi se objeví někdo, kdo bude tvrdit, že se jedná o geniální řešení pro pohotovostní focení, ale dle mého názoru je to absolutní zbytečnost a blbost.

DSC_0029

Do dnes mnozí razí názor, že mobilní telefon nenahrazuje běžný foťák. Samozřejmě se doba posunula a dnešní modely už umí vykouzlit pěkné fotky. Zrcadlovku nikdy nenahradí, ale běžným kompaktům zvoní hrana. Na momentky se mobily hodí a pro pohotovostní focení taktéž.

Stále se najdou modely, kde foťák nestojí za nic, ale dnešní trh nabízí i slušné smartphony s dobrými senzory. Kdo se navíc vyzná ve focení, tak s nimi dokáže vytvořit celkem zajímavé fotografie.

Ale kdo chce fotit hodinkami? Nikdy se v nich nebude nacházet dostatečně dobrý foťák a na optiku rovnou zapomeňme. Navíc u takového zařízení vždy bude záležet na velikosti a co nejmenší tloušťce. Není zde prostě místo na nadstandardní funkce, které potřebují větší prostor.

Řešení od Samsungu je takovým menším kompromisem, ale proč proboha foťák na řemínku? Díky této zhýralosti z toho plyne několik omezení. Nikdy si nebudete moci změnit řemínek. Pokud ano, tak zatím nemám tušení, jak to bude probíhat.

Co v případě poškození? Někde zavadíte hodinkami o roh, o nějaký předmět nebo něco podobného. Následně si minimálně poškrábete ochranné sklo a na fotky rovnou zapomeňte. Samozřejmě zde stále hrozí totální destrukce třeba při pádu.

Nejhorší asi bude focení. Koukáte dolů na hodinky a fotíte něco před sebou. Do toho budete muset balancovat s rukou a se zápěstím, z čehož usuzuji, že fotografie nebudou nic moc. Do toho ještě malé rozlišení a tak podobně.

Sice mohou vypadat takové hodinky pěkně a na reklamních materiálech se budou některé specifikace vyjímat, ale v celkovém důsledku je musím hodnotit jako nejhorší hodinky vůbec. To už i Smartwatch 2 od Sony mají lepší specifikace – hlavně ochrana proti vodě a prachu.

Samozřejmě se na trhu najdou lepší modely, ale o to tu nejde. Chytré hodinky s foťákem jsou jen další hloupostí, kterou člověk použije jen při hraním si se zařízením, ale pro dobré fotky vytáhne minimálně smartphone.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

...No...Name...

14. 9. 2013, 19:34

Výborně, konečně někdo s podobným názorem :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat