CyanogenMod účet: novinka v poslední verzi oblíbené alternativní ROM

CyanogenMod účet: novinka v poslední verzi oblíbené alternativní ROM
2013-09-11T08:55:13+02:00
• 11. 9. 2013
1

Populární ROM CyanogenMod, která se těší oblibě mnoha příznivců zařízení s platformou Android, získává další zajímavou funkci, která sice není ničím, co by zde již nebylo, ale rozhodně je vítanou funkcionalitou. Před časem byla představena funkce Privacy Guard, která umožňovala šifrovat obsah zařízení. Nová funkce umožňuje uživatelům této ROM si vytvořit účet, prostřednictvím kterého budou schopni sledovat své zařízení a také vymazat jeho obsah. Tato funkce byla zahrnuta do tzv. nightly verze CyanogenModu 10.2, která vyšla včera, tedy 9.9. Tuto funkci bude rovněž podporovat verze 10.1.

CM Account 1 CM Account 2

Vytvoření registrace je jednoduché. Stačí navštívit adresu: https://account.cyanogenmod.org/login, nebo si účet vytvořit přímo prostřednictvím zařízení s nainstalovanou ROM CM a to tak, že se přepnete do Nastavení ROM, kde zvolíte přidat účet a následně zvolíte účet CyanogenMod.

CM Account 3 CM Account 4

Jak jsem již psal, funkci sledování a možného vymazání zařízení s operačním systémem Android umožňuje nedávno představený Android Device Manager přímo od Googlu. Tato funkce nabízí v podstatě to samé, pochází však přímo z dílny vývojářů CM a rozšiřuje tak množství vestavěných funkcí, díky kterým jsou alternativní ROM tak často vyhledávány.

Zdroje: pocketdroid.net, plus.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Peter Pavlovič

11. 9. 2013, 9:11

ani netreba liezť do Nastavení, po inštalácii toho nightly buildu a reštarte nabehne setup wizard (podobne ako pri úplne prvom štarte telefónu)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat