Rockchip nabídne vylepšený multitasking pro Android

Rockchip nabídne vylepšený multitasking pro Android
2013-08-12T08:30:01+02:00
• 12. 8. 2013
2

Společnost Rockchip není v našich končinách moc známá, ale s jejími SoC se setkáte v levnějších asijských tabletech a smartphonech. V mobilním světě jsou její produkty považovány za méně výkonné alternativy. Ovšem nyní pracují na novince pro systém Android, která dává multitaskingu lepší rozměr. Skoro by se dalo říci, že jejich řešení bude konkurovat funkcionalitě od Samsungu.

Například u Galaxy Note zařízení je možné využívat dvě aplikace na jedné ploše displeje. Každá z nich obsadí jednu polovinu, ale je možné jejich velikost ovlivnit i ručně. Rockchip ale nabízí celkem pohodlnější řešení, které by nemuselo být limitováno na předvybrané aplikace. Jejich vylepšený systém dovoluje jednoduše používat i čtyři aplikace najednou – celkový limit není znám. Pomocí gestem se dvěma nebo třemi prsty aktivujete multitasking a následně si můžete hrát s aplikacemi.

Každá z nich může mít libovolnou velikost, ale je zde možnost mít zobrazeny 4 najednou – každá z nich si vezme čtvrtinu plochy displeje. Je zde navíc gesto pro zavírání aplikací, kde stačí poslat aplikaci gestem do strany displeje, a tak se zavře. Sami se podívejte, jak celý systém funguje.

Zatím není přesně známo, pro jaká zařízení bude aktualizace určena. V současnosti se nachází jen na systému Android 4.2.2 Jelly Bean. Rozhodně se ale jedná o zajímavé rozšíření pro levné tablety se SoC Rockchip. Samozřejmě se již nyní ptáme, kdy začne komunita z XDA pracovat na vlastním řešení, které bude dostupné pro větší množství zařízená na různých SoC.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jerome internetové obchody

5. 10. 2013, 23:53

Vyzkoušet můžete i floating apps, které skrývají více aplikací v jedné aplikaci. Aplikačky můžete posouvat dle libosti. Více například zde: http://www.floatingapps.net/floating-applications/

Vladimír Brynda

13. 8. 2013, 22:04

Tuhle funkcionalitu má i můj Galaxy Note 10.1 s upraveným Androidem a není tam žádný limit na množství aplikací, jejich původ nebo to zda jsou přednastaveny

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat