Představí Apple 10. září i levný iPhone? spekulace

Představí Apple 10. září i levný iPhone? [spekulace]
2013-08-12T07:30:06+02:00
• 12. 8. 2013

Na internet uniklo první datum, kdy by se mohla konat konference Applu. Jedná se o 10. září 2013 a měla by se týkat hlavně iPhonu a iOS. Pojďme si shrnout, co by Apple mohl teoreticky představit a co je téměř jisté. Dočkáme se i levného iPhonu?

applewwdc2013-0271-1370964759 (1)

Nový model iPhonu, označován jako iPhone 5S, je jistý. Jelikož vloni Apple představil „revoluční“ iPhone 5 s inovovaným designem, letos nás čeká po vzoru iPhonu 3G a 4, pouze jeho mírné vylepšení při zachování stejného designu. Po vzoru z předchozích let inovování hardware se nejspíše dočkáme nového procesoru – Apple A7 a zvýšení kapacity RAM na 2GB. Některé spekulace však uvádějí stejnou kapacitu paměti RAM, jako má současný model. Ke změnám má dojít také v oblasti fotoaparátu, počet megapixelů se má zvýšit na 12 a novinkou má být duální blesk. Kamera má být také schopna zachytit až 120 snímků za sekundu.

iphone_5s porovnanie-iphone-2013

Spekuluje se i nad zvětšením displeje, to však není příliš pravděpodobné. Úplnou novinkou má být integrovaný snímač otisků prstů v home tlačítku a také zlatá varianta telefonu. Poslední novinkou má být NFC, kde se pokládá asi největší otázka. Apple při představování funkce AirDrop NFC celkem zesměšnil a najednou by tuto technologii přidal? Uvidíme.

iphone_5c_hr0-800x535 iphone_5c_hr2-800x534

 Druhou velkou spekulací je levný iPhone. Ten bude nejspíše označen jako iPhone 5C. S jeho příchodem má nahradit současný model společnosti, kdy se starší iPhone prodávají jako ty levné. iPhone 5C má přinést plastové tělo, jako měly iPhony 3G a 3Gs. Úhlopříčka a rozlišení displeje má být zachováno z iPhonu 5. Co se týče dalšího hardware, levnější model má nabídnout procesor Apple A6 s 1GB RAM, 8Mpx nebo 5Mpx fotoaparát a samozřejmě lighting konektor. Jelikož bude celé tělo z plastu, chystá se údajně více barevných variant – například je jistá bílá, žlutá a červená. A poslední velkou otázkou je cena. Podle některých specifikací má stát jako dnešní iPhone 4 8GB – 450 dolarů ( v přepočtu necelých 9 000Kč).

394897-iphone-5c 6cb26641gw1e7eiifb7d0j20go0cfmxc iphone-5c-couleurs 20130719ACCN_001_cs1e1_1000x

Dalším bodem je vydání finální verze nového iOS, to můžeme říct téměř s jistotou, děje se tak každý rok. iOS7 přinese kompletně předělaný plochý design s pastelovými barvami a efekty průhlednosti. Krom toho se můžeme těšit na nový Control Center, AirDrop, inovovaný multitasking a notifikační lištu. A Siri bude mít o trochu přirozenější hlas. Nový iOS dorazí na iPhone 4 a novější, iPad 2 a novější a iPad mini. Nyní máme na světě již pátou betaverzi a údajně nás čeká již jen jedna – v pořadí šestá – před verzí Golden Master (kandidát na vydání).

ios_7_apple_features_page_hero

Nové iPady se očekávají až v říjnu na další samostatné akci, aby si produkty nebraly navzájem pozornost. Ve shrnutí má nový iPad 5 přinést tenké hrany po vzoru iPadu mini. Samozřejmě bude vylepšen hardware a displej má mít novou technologii IGZO. Ta má přinést při zachování stejných vlastností větší úsporu na baterii. U iPadu mini 2. generace se očekává Retina displej a opět vylepšení hardware.

ipad_5_bezel_1 ipad-5-march

Nakonec je také možné, že se dočkáme představení hodinek iWatch nebo něčeho úplně jiného. O hodinkách toho zatím moc nevíme, Apple je bedlivě střeží, a proto zatím nemáme ani žádné úniky, jako je tomu v případě levného iPhonu. Velmi pravděpodobný je ale název iWatch, ten totiž společnost patentuje po celém světě. Tim Cook, ředitel Applu, řekl při zveřejnění čtvrtletních výsledků, že můžeme v říjnu očekávat úplně novou kategorii produktů. Tak uvidíme, čeho se na podzim nakonec dočkáme.

New-Apple-iWatch-concept-that-oozes-class-pic-4

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat