Qualcomm Snapdragon 800 umožní okamžité hlasové povely po vzoru Moto X

Qualcomm Snapdragon 800 umožní okamžité hlasové povely po vzoru Moto X
2013-08-06T18:42:56+02:00
• 7. 8. 2013

Minulý týden představená Motorola Moto X se stala světově prvním smartphonem, který je okamžitě připravený provádět hlasové povely bez jediného dotknutí. Zásluhu za to sklízí speciálně upravené seskupení procesorů s názvem Motorola X8, které kromě dvou výpočetních jader a čtyř grafických jader obsahuje také úsporné jádro a hlavně jádro obstarávající okamžité hlasové příkazy. Díky němu je tak Moto X schopna neustále poslouchat bez znatelné ztráty energie. Jelikož se v dohledné době Motorola nechystá vyrábět své smartphony modelové řady Moto X pro Evropu, tak si tuto funkci mohou zatím vyzkoušet pouze Američané.

snapdragon-800-960

Nadcházející čipset Snapdragon 800 z dílny Qualcommu se však bude moci chlubit podobnou funkcí, která nese název Ultra-Low Power Voice activation. Za pomoci audio kodeku samotného zařízení a procesoru Hexagon QDSP6 (Qualcomm Digital Signal Processor 6) bude moci každý smartphone či tablet vybavený právě Snapdragonem 800 být neustále ve střehu a okamžitě reagovat na hlasové příkazy, tak jak je tomu u Motoroly Moto X.

800-diagram_0

Qualcomm Snapdragon 800 oproti svému předchůdci s číslovkou 600 nabídne například také vylepšený grafický procesor Adreno 330, který je oproti Adrenu 320 až o 50 % výkonnější. V kombinaci se čtyřjádrovým procesorem Krait 400 taktovaným až na 2.3 GHz tak Snapdragon 800 hravě zvládne i podporu 4K rozlišení. V současné době bylo již obsažení Snapdragonu 800 potvrzeno pro nadcházející vlajkové lodě Sony Xperii Z Ultra a LG G2. Bude tak zajímavé sledovat, zdali tito výrobci jako první speciálně upraví své telefony pro použití této funkce. Pro více informací o Snapdragonu 800 zavítejte na oficiální stránky Qualcommu, kde je ke zhlédnutí i video s ukázkou okamžitého reagování na hlasový povel.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat