První tablet od Xiaomi se představí 5. září

První tablet od Xiaomi se představí 5. září
2013-08-21T10:00:07+02:00
• 21. 8. 2013
5

Své portfolio výrobků rozšíří v nejbližší době čínská společnost Xiaomi o první přírůstek do řady tabletů. Již několikrát vzpomínané zařízení nese prozatím označení Purple Rice a díky svému renomé jsou na výrobce opět kladeny vysoké nároky v podobě kvalitního zpracování nebo přijatelné ceny, která by přeci jen mohla nadělat problémy menším výrobcům v domovské Číně.

Xiaomi

Proslýchá se, že vnitřní část bude vyplňovat 1GB operační paměť RAM a hlavně čtyřjádrový procesor MT6589T od MediaTeku taktovaný na 1,5 GHz, ačkoliv původní spekulace zahrnovaly procesor MT8125 nebo dokonce ještě starší Tegru 3 od Nvidie. Nicméně z toho nakonec vyplývají další specifikace, mezi které můžeme zařadit možnost volat nebo přijímat hovory, dále podporu paměťových SD karet, funkci dual-SIM a pro zajímavost je možné je také nalézt u nedávno představeného modelu Hongmi dříve známém pod přídomkem Red Rice.

Xiaomi Purple Rice

Přední panel vyroste v úhlopříčce do velikosti 7 palců, přičemž rozlišení bude 1280 x 720 pixelů. Uživatelé dostanou k dispozici 16GB interní paměť, kam mohou ukládat fotografie pořízené 13megapixelovým fotoaparátem umístěným na zádech. Zde taktéž přijde baterie o velikosti 4000 mAh. Softwarovou výbavu samozřejmě zajistí operační systém Android v neupřesněné verzi, kterou doplní nově uzpůsobené uživatelské prostředí MIUI pro tablety.

Oficiální představení Xiaomi Purple Rice proběhne 5. září a prodejní cena odstartuje na hranici 999 čínských jüanů (tj. v přepočtu 3 134 Kč). Cena je bez daně a dalších poplatků.

Xiaomi Purple Rice - pozvánka

Zdroje: gizchina.com, weibo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

z608998877@yahoo.com

21. 8. 2013, 21:48

Pokud se někomu zalíbily telefony Xiaomi a chtěli byste si některý z modelů pořídit, můžete mi napsat na z608998877@yahoo.com

Myslím, že budete překvapeni:)

Ondřej Gardavský

21. 8. 2013, 15:34

Tak toho 5. září už je oficiální, před pár minutami to na svém Weibo kanále oficiálně oznámil CEO Xiaomi. Bohužel to vypadá, že letos to bude pouze pro novináře, takže se tam nejspíš nedostanu (na loňskou akci byl v prodeji omezený počet vstupenek).

Přemysl Vaculík

VIP 21. 8. 2013, 16:09

Byl by odkaz?

Ondřej Gardavský

21. 8. 2013, 12:04

Red Rice je spíš doslovný překlad názvu Hongmi, než nějaký přídomek, Purple Rice to samé (o tabletu s názvem 紫米, tj. v mezinárodním přepisu do latinky Zimi, se spekuluje už dlouho). V ČLR není výše daně závislá na konkrétní provincii (jako u Sales Tax v USA, jejíž výše se v jednotlivých státech liší), je všude stejná a uváděné ceny jsou vždy již s daní (náklady na dovoz, clo a marže pro dovozce jsou pak další věc). Ale ta cena 999 RMB stejně jako datum 5. září je zatím stále v rovině spekulací, oficiálně oznámeno nebylo nic. Vše ale nasvědčuje tomu, že se v září něco odehraje, kromě tabletu se spekuluje o nové generaci smartphonu a chytré televizi,,,

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat