Alcatel uvádí na trh One Touch Scribe HD a Easy

Alcatel uvádí na trh One Touch Scribe HD a Easy
2013-07-02T09:55:18+02:00
• 2. 7. 2013
2

Na český a slovenský trh dorazily mobilní novinky od Alcatelu, který představil nová zařízení do modelové řady One Touch. Jedná se o mobily s názvem One Touch Scribe HD a Easy. V obou případech se uživatelé můžou těšit z velkého displeje, jehož úhlopříčka dosahuje na 5 palců. Dominantou modelu Scribe HD je HD displej spolu s výbavou z vyšší třídy. Naopak Scribe Easy výrobce spíše zaměřil na mladou generaci.

Alcatel One Touch Scribe HD 8008D

Alcatel One Touch Scribe HD 8008D v čele zaujímá 5palcový IPS displej s HD rozlišením – přesněji 720 x 1280 pixelů. Telefon pohání čtyřjádrový procesor taktovaný na 1,2 GHz a 1GB operační paměť RAM. Interní paměť dostala velikost 4 GB, kterou navíc dále rozšíříte pomocí paměťové SD karty. Softwarovou stránku doplňuje operační systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean. Konektivitu zajišťuje podpora 3G sítí, HSPA+ a WI-Fi modul. Zadní část obsazuje 8megapixelový fotoaparát s přisvětlovací LED diodou a 2500mAh baterie. Toto zařízení lze zakoupit pouze v černé variantě.

Alcatel One Touch Scribe HD 8008D

Druhou novinku chce Alcatel zaujmout mladé uživatele, takže u One Touch Scribe Easy 8000D můžou očekávat slabší vybavení, což znamená 5palcový displej s rozlišením 800 x 480 pixelů, dvoujádrový procesor s frekvencí 1,2 GHz, grafický čip Adreno 203, 512MB operační paměť RAM a také například operační systém Android ve verzi 4.1 Jelly Bean.

Záda nesou 5megapixelový fotoaparát s autofokusem, LED bleskem a baterii s kapacitou 2500 mAh. Přední 0,3megapixelová kamerka slouží pro uskutečnění videohovorů. Mezi zbytek specifikací lze zařadit Bluetooth 4.0, HSDPA, FM rádio, GPS modul nebo možnost připojení k Wi-Fi sítím. Telefon je k dostání v tyrkysově modré nebo červené variantě s lesklou povrchovou úpravou.

Alcatel One Touch Scribe Easy 8000DOne Touch Scribe Easy 8000D

 

 

Společné vlastnosti zahrnují podporu dual-SIM a řadu předinstalovaný aplikací pro práci i zábavu. Jedna z nich je aplikace Scribe Note pro tvorbu koláží z vložených obrázků a textů, dále například Scribe Calculator rozeznávající psané výpočty. Samotné prodejní balení navíc v sobě ukrývá kapacitní stylus a magnetický kryt na displej. Poslední důležitou informací jsou doporučené ceny, která se u modelu Scribe HD pohybuje na hranici 9 990 Kč a Scribe Easy na 6 990 Kč.

Zdroj: TZ

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

jake sou zde predinstalovane aplikace ?

5“ a ani qHD….hmm

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat