Samsung snižuje výrobu Galaxy S4 až o 50 %

Samsung snižuje výrobu Galaxy S4 až o 50 %
2013-06-21T08:00:46+02:00
• 21. 6. 2013

Při zahájení prodeje letošního top modelu Galaxy S4 Samsung očekával, že dosáhne rekordních čísel a pokoří předchozí generace. Do jisté míry se plány naplnily. Za první týden bylo prodáno 4 miliony kusů a po 26 dnech se oslavovala hranice 10 miliónů. Samsung se rozhodně nechtěl zastavit a předvídal ještě lepší prodeje. Nyní to ale vypadá, že se jednalo až o příliš optimistický pohled.

Galaxy-S4-Sales

Podle analytiků bylo vyrobeno v dubnu 10 miliónů kusů a v květnu toto číslo narostlo o 2.5 milionu kusů. Ovšem v červenci by se mělo vyrobit jen 6.5 milionu kusů Galaxy S4, aspoň to vyplývá z počtu objednaných součástek. Zatím se nejedná o potvrzené informace, ale potvrzuje se tak domněnka, že prodeje nejnovějšího top modelu nejsou tak dobré, jak se původně očekávalo. Z dostupných informací víme, že předobjednávky se snížily o 10 až 15 %, takže se může jednat o přirozenou reakci.

aaf905d1e9_large_verge_medium_landscape

Samsung ale nespí na vavřínech a produkuje jeden model za druhým. Včera jsme mohli sledovat, jak znovu představil Galaxy S4 ActiveGalaxy S4 Mini a Galaxy S4 Zoom. Navíc uvedl 5 nových barevných variant původního modelu Galaxy S4. Zatím je těžké z těchto čísel vyvozovat jakékoliv závěry, ale možná se jedná o začátek problémů. Zřejmě by měl tento výrobce začít hledat novou strategii, aby neohrozil své postavení. Pokles prodaných modelů by mohl ohrozit jeho postavení, což by se nemuselo líbit akcionářům.

Zdroje: unwiredview.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat