Bližší informace kolem Nexusu 7 druhé generace

Bližší informace kolem Nexusu 7 druhé generace
2013-05-15T07:14:27+02:00
• 10. 5. 2013
2

Už to bude skoro rok, co byl představen celkem významný tablet Nexus 7. Ačkoliv se nestal prodejním hitem, zajisté si získal své místo v historii tabletů se systémem Android. S blížící se konferencí Google I/O 2013 očekáváme, že bude uvedena jeho druhá generace, která by měla nabídnout vyšší specifikace. První model se těšil zájmu díky nízké cenovce a nemělo by tomu být jinak i u letošní verze.

img-20120727-184250

Googlu se poměrně dobře daří držet vše v tajnosti, byť se začínají konečně objevovat bližší informace. Než přejdu na specifikace nového modelu, tak nás zajímá, jaký ponese název. Mnozí by uvažovali třeba o Nexus 2 7.0, ale analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities tvrdí, že se máme těšit na „New Nexus 7“, což je poněkud zvláštní. Nechme se překvapit, jaký styl značení představí Google. Nyní se podívejme na údajné specifikace.

Hlavní změna by měla být u displeje, který nabídne standardně 7 palců ale s rozlišením 1920 x 1200 pixelů (WUXGA). Měla by být použita technologie LTPS a jako dodavatel se uvádí JDI, což je zkratka pro Japan Display. Tato firma se v poslední době snaží a možná od ní můžeme očekávat celkem kvalitní a levné zobrazovací panely, u nichž je tenčí rám. V oblasti výkonu již nemáme čekat Tegru, Google se zřejmě rozhodl pro Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064) se čtyřmi jádry. Zřejmě bude mít k dispozici 2 GB RAM.

Tentokrát bychom měli očekávat, že se na zadní straně objeví 5MPx foťák a přední strana bude vybavena HD kamerkou pro videohovory. Mezi další součásti samozřejmě bude patřit NFC, Bluetooth, Wi-Fi a baterie s kapacitou 4000 mAh. Zde se předpokládá, že bude možnost bezdrátového nabíjení. V tuto chvíli se přesně neví, jaká verze systému Android bude představena, ale pokud jsou dostupné informace správné, tak Nexus 7 druhé generace nabídne Android 4.3.

nexus-7-2-analyst-1

Cenovka tohoto základního modelu má být 199 dolarů, ale netušíme, jestli se tentokrát Google rozhodl pro větší interní paměť. Můžeme minimálně předpokládat, že zde bude 16 GB.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

1. Co je to LTPS technologie
2. 4.3 android nebude key lime pie?

Přemysl Vaculík

VIP 10. 5. 2013, 14:23

– LTPS je varianta LCD, ale rychlejší a s možností větší hustoty pixelů
– to se ještě neví a v tuto chvíli je k dispozici více variant spekulací

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat