HTC First – po dlouhé době mobil s čistým Androidem aktualizováno

HTC First – po dlouhé době mobil s čistým Androidem [aktualizováno]
2013-04-07T12:29:57+02:00
• 7. 4. 2013
1

Aktualizováno 7.4.

Prozatím jsme neměli přímý důkaz toho, že by šlo z HTC First udělat smartphone s čistým Androidem Jelly Bean bez větších úprav. Dosavadní zprávy byly založeny jen na několika objevech napříč systémem. Nyní se objevilo video, kde se přímo potvrzuje, že Facebook Home lze jednoduše deaktivovat.

home-off-540x357

Následně získáte mobil s čistou podobou systému, což se dnes jen tak nevidí. Pokud bude zachována nízká cenovka, může se jednat o jeden z nejprodávanějších smartphonů mezi milovníky Androidů. Nyní se již můžete podívat, že je v nastavení přímo položka pro vypnutí Facebook Home.

Původní článek

V tomto týdnu jsme se dočkali celkem významného představení novinek od Facebooku. V první řadě byl oznámen launcher Home, který bude dostupný pro několik zařízení od 12. dubna. Součástí bylo i uvedení prvního smartphonu HTC First, ale jednalo se spíše o bonus a samotnému mobilu nebylo věnováno dostatek prostoru na akci.

b1eaf091-42ce-4eb2-8a71-583d05ba424b

HTC First má celkem výstižný název, jelikož se jedná o první mobilní telefon, který se bude prodávat s Facebook Home. Nenajdeme zde žádné prostředí Sense, jak se původně očekávalo. Možná ale First v názvu má ještě jeden význam, kterého si málokdo všiml. Redaktoři z webu Phandroid detailně zkoumali, jak je tento mobil vybaven. Největší chloubou je samozřejmě těžká modifikace od Facebooku, ale pod všemi omalovánkami se nachází čistá podoba Androidu 4.1 Jelly Bean.

aaaa

Jestli čekáte na rychlejší aktualizace, tak vás zklameme. Ty budou stále záviset na HTC a ani nemůžeme systém srovnávat s řadou Nexus. Dokonce se nejedná ani o AOSP. Android je zřejmě lehce modifikován a upraven, ale obsahuje veškeré standardní aplikace z čistého systému. Dokonce notifikační lišta nebo nastavení nebylo upraveno do nějak zvláštní podoby. Toho si můžete všimnout na videu níže, kde důkazy o čistotě systému jsou až od času 6 minut a 36 sekund.

Samozřejmě zde máme launcher Facebook Home, ale ten lze nahradit nebo deaktivovat. Tudíž se můžete dostat na nejčistější podobu Androidu mimo řadu Nexus. Po dlouhé době se tak na trh dostává mobil bez Sense – prvním byl G1. Jelikož se HTC First bude prodávat s poměrně nízkou cenovkou, může se stát, že bude oblíbeným u komunity, která pro něj vytvoří nějaká vylepšení.

Ostatně specifikace nejsou vůbec špatné:

  • Displej  – 4,3 palce s HD rozlišením
  • 16 GB, 1 GB RAM
  • HSDPA, HSUPA, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
  • 5MPx a 1.6MPx kamery
  • Qualcomm MSM8930 Snapdragon 400, Dual-core 1.4 GHz Krait, Adreno 305
  • baterie Li-Po 2000 mAh

Zdroje: phandroid.com, androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ještě info o LTE a NFC a možná do něj půjdu :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat