Samsung uvedl datum představení Galaxy S 4

Samsung uvedl datum představení Galaxy S 4
2013-02-25T09:38:02+02:00
• 25. 2. 2013

V tuto chvíli je svět zaplavován novinkami z veletrhu MWC, kde se výrobci chlubí nejnovějšími modely smartphonů, ale také například došlo i na nový mobilní operační systém. Ačkoliv až dnes je oficiální začátek veletrhu, již v neděli byly uvedeny novinky, které v dohledné době zamíří na světové trhy. Samsung si také odbyl představení Note 8.0 a zřejmě se dočkáme ještě několika modelů, ale vlajková loď bude představena až po samotném veletrhu.

7a9_sgs4

Minulý rok jsme mohli sledovat uvedení SGS III v Londýně, SGS II se ukázalo na veletrhu MWC 2011 a SGS I na veletrhu CTIA. Tentokrát se celá show odehraje v New Yorku, a to konkrétně 14. března, což je prakticky za dveřmi. Hlavním důvodem představení v USA je tlak tamějších mobilních operátorů a jejich zájem o nejnovější top model. JK Shin, šéf mobilní divize Samsungu, přímo dodává:

… byli jsme přímo bombardováni žádostmi amerických mobilních operátorů, aby k představení došlo v jejich zemi…

Je zvláštní, že v této době se většinou objevují zaručená videa, na kterých je top model podrobně zachycen, anebo jsou k dispozici „uniklé“  fotografie. Minulý rok jsme mohli podobné materiály vidět v hojném počtu, ale prakticky se Samsungu podařilo vše utajit skoro až do začátku samotného představení. Zřejmě korejská společnost zapracovala na utajení a možná se jí podaří vše udržet v tajnosti až do 14. března.

2013 Unpacked_Invitation_Social

Samozřejmě se již objevily specifikace, které mají náležet SGS IV. Například se v poslední době mluví o tom, že korejská společnost upustila od procesoru Exynos a použije Snapdragon 600 od Qualcommu. K těmto informacím je důležité dodat, že se nejedná o nic výjimečného, jelikož Samsung již několikrát uvedl varianty s výbavou od Qualcommu pro americký trh.

V tuto chvíli je téměř jasné, že novinka bude mít Full HD displej, který by měl mít úhlopříčku 4,9 palce. V oblasti SoC si není nikdo jistý, ale je možné, že bude obsažen Exynos 5250 (2x Cortex A15) nebo Exynos 5 Octa (4x Cortex A15 + 4x Cortex A7). Nezbývá nic jiného, než počkat na oficiální uvedení.

Zdroj: reuters.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat