Apple získal patent na metodu zakřivení skla pro displeje

Apple získal patent na metodu zakřivení skla pro displeje
2012-12-27T10:07:43+02:00
• 27. 12. 2012

Jistě jste se mohli v článcích zde na Dotekománii dozvědět o displejích, se kterými chce přijít Samsung v příštím roce a jež by měly přinést nevídanou flexibilitu a možnosti ve tvarech telefonů. Konkurence samozřejmě nespí a i v táboře největšího konkurenta Samsungu – společnosti Apple, je živo. A jak se zdá, do flexibilních displejů vkládá jisté naděje i tento významný výrobce.

Nesměl by to ale být Apple, aby si vše nepojistil nějakým tím patentem. Tentokrát si nechal patentovat technologii, díky které lze docílit různého zakřivení skla. Konkrétně by se mělo jednat o proces, který se obejde bez přidávání dalších chemických prvků a zároveň díky použití vysokých teplot a speciální metody zpracování ve formách umožní dosáhnout perfektní tvarovatelnosti a vysoké odolnosti.

Získáním tohoto patentu se nedá jednoznačně říci, že by Apple chtěl svůj příští iPhone či iPad vyrobit se zahnutým či jinak tvarovaným displejem, ačkoliv bylo původně v plánu iPhone 5 tvarovaným sklem vybavit. Rozhodně si ale chce pojistit to, co se nyní jeví jako blízká budoucnost, a chce si tak ponechat jisté trumfy v rukávu pro další boj s konkurencí.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat