Google podepsal dohodu s hudebními vydavateli v Evropě

Google podepsal dohodu s hudebními vydavateli v Evropě
2012-11-19T20:29:00+02:00
• 19. 11. 2012
1

V poslední době se čím dál častěji mluví o rozšiřování možností Google Play Obchodu v České republice. Sám sleduji na sociálních sítích, že se nejedná jen o prosby směřující na české zastoupení Googlu. Fanoušci a majitelé Androidů jsou čím dál nevrlejší a již se jim nechce čekat, až se za pár let zde spustí aspoň jedna služba.

Nedávno byla uvolněna aplikace Google Play Music pro Android i pro české uživatele. Respektive si ji můžeme stáhnout oficiálně už i z českého Play Storu, což mnozí z nás berou jako znamení, že se něco chystá. Osobně jsem zaznamenal určité náznaky toho, že se připravuje rozšíření o hudbu pro ČR. Popsal jsem to ve svém postu, ale i tak jsou zde určité pochybnosti.

logo-app Hudba Google Play Google Inc. Zdarma ANDROID

Nikdo ale nemůže vyvrátit, že se něco děje a možná se to bude týkat i naší malé země. Nyní tu máme další indícii, i když zúčastněné subjekty jsou tajemné jak hrad v Karpatech. V pondělí měl Google podepsat dohodu s hudebními vydavateli týkající se obsahu pro Evropu.

Konkrétně se má jednat o společnosti Armonia, Sony či Universal Music. Podepsaná dohoda se má týkat hudebníků a umělců v 35 zemích a čítá na 5,5 miliónu skladeb. Jedná se o poměrně velký krok. Bohužel to jsou zatím všechny dostupné informace, které však blíže nezmiňují, jestli se nová dohoda týká pouze zemí, kde je již možnost nakupování, nebo i těch, kde bude možno nakupovat. Snad jsme také v seznamu.

Rozhodně si můžeme přát, aby nám Google rozšířil možnosti a dal nám to jako dárek k Vánocům. Už by bylo na čase a zatím mohu říct, že pro Google nejsme až tak bezvýznamní, jak by se mohlo zdát. Která země může říct, že má téměř kompletní pokrytí službou StreetView? Rozhodně budu držet palce.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Street view je u nás v takovém rozměru jen díky konkurenci v podobě seznamu, ne proto že bychom byli významní.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat