Mobil s Androidem a DUAL sim?

Mobil s Androidem a DUAL sim?
2012-09-30T14:24:13+02:00
• 13. 12. 2010
2

Velcí výrobci pomalu začínají vyrábět “hloupé” mobily s podporou dvou simkaret. Tyto telefony mají většinou několik společných věcí a rozhodně nepatří mezi nejvýkonnější, jsou určeny většinou majitelům, kteří potřebují telefonovat jak o život. Popravdě řečeno, jen tak nenajdete v obchodě telefon s dual sim a Androidem.

Od společnost Gigabyte přichází androidní mobilní telefon pod názvem GSmart Rola, který podporuje dvě sim karty. Ačkoliv technické parametry se nemohou vyrovnat high-end telefonům, tak určitě potěší zákazníky vyžadující operační systém Android a DUAL sim.

Již od začátku bude vybavený Androidem ve verzi 2.2 FroYo. Displej je WQVGA o velikosti 3.2 palce, bohužel je vybaven rezistivní technologií. K focení využijete 3.2 MP kameru a standardně je vybaven Wi-Fi, GPS, Bluetooth a FM rádiem. Uvnitř tepe procesor o frekvenci 528MHz a disponuje 256MB RAM. Základní paměť je pouze 512MB, ale lze ji rozšířit o MicroSD kartu (podpora asi až do 32GB). Mobil podporuje také konektivitu HSDPA, ale není známo jestli se dá využít na obou sim kartách současně (zřejmě ne).

Androidních telefonů, které nativně podporují dvě sim karty je jako šafránu. Snad se jedná o jeden z mnoha následujících. Měl by být dostupný v Asii a v Evropě a jehož cena by se mohla pohybovat okolo 175 Eur.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

I sa se divam po nejakem dual simu, ale zatim mne nic neoslovilo. Navic bych rad dual s Windows, Wi-Fi a s rezistivnim displeyem. V EU neni skoro nic. Zbyva pouze China. Tam je dualu s „Widlema“ docela dost a za 1/3 cenu tech v EU. China neChina, za 3 litry si muzu kupovat kazdy rok novy telefon pokud by umrel.

Před dvěma týdny jsem si koupil Gsmarta s1205 :o/. Nic chytrého s DualSim nebylo v dohledu. Parametry zase tak odlišné nejsou, ale foťák je katastrofální, takže jsem mohl mít na výběr…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat