Nová verze Facebooku pro dotykové mobily

Nová verze Facebooku pro dotykové mobily
2010-06-21T15:55:54+02:00
• 21. 6. 2010
4
Facebook je trnem v oku mnohým lidem, ale ještě více lidí jej využívá jako komunikační kanál. To že v poslední době prošla jeho standartní verze pro internetové prohlížeče mnohýma změnama si všiml každý.
Ale dost lidí si zvyklo na jeho mobilní verzi, kterou můžete nalézt na adrese m.facebook.com. Samozřejmě, že dost lidí využívá i speciální aplikace, takzvané mobilní klienty pro mobilní telefony, které jsou dostupné pro všechny platformy.
m.facebook.com
Bohužel tato stará verze mobilního facebooku není oku lahodná. Osobně si myslím, že je to dost strohé. Ale jak se vyvíjí mobilní telefony, tak se začíná něco dít i s mobilní verzí FB. Každý jistě zaznamenal rozmach dotykových mobilů. Donedávna takový mobil stál přes 8 000 Kč, ale dnes se dá pohodlně sehnat i za 3 500 Kč (samozřejmě že nový). A proto facebook má verzi mobilního FB pro dotykové mobily.
touch.facebook.com
Sami si můžete tuto verzi vyzkoušet na adrese touch.facebook.com a je totožná s verzí pro iPhone iphone.facebook.com. Jak si můžete všimnou, tak grafika je jemnější, změnilo se i rozložení a navigace. Musím uznat, že tato verze je daleko pohodlnější než ta obyčejná. Ale můžete ji vyzkoušet i na PC, funguje celkem dobře a hlavní je, že se jedná o nepřeplácanou verzi.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

zadna NOVA..je to proste verze pro dotykove mobily a kazdy kdo dotykovy mobil ma tuto verzi zna. Myslim, ze ale ne kazdy u nic zustane – u pripojeni pres EDGE je vyhodnejsi klasicka m.facebook.com nehlede na to, ze touch.facebook.com nefunguje nekdy uplne 100% a postrada i nektere funkcnosti :-(

no, ono pokud máš dotykový telefon, tak tě to tam většinou směruje automaticky. Což mě např na 5800 štvě, protože bych chtěl plnohodnotný fcb a ono mě to skoro vždycky hodí na mobilní nebo touch verzi :(

Přemysl Vaculík

VIP 21. 6. 2010, 16:56

ale ne každý to ví :)

nic proti ale touch.facebook.com funguje uz minimalne pul roku..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat