iPhone 8 má nabídnout OIS u obou zadních snímačů

iPhone 8 má nabídnout OIS u obou zadních snímačů
2016-11-22T13:00:54+02:00
• 22. 11. 2016

Letos jsme se dočkali představení iPhonu 7 Plus, který nabídl dva snímače. Recenzi včetně využití těchto snímačů jsme vám přinesli zde. Dohromady tedy tato dvojice dokáže vytvářet bokeh efekt, neboli rozmazané pozadí u portrétů a také zajistí dvojnásobný optický zoom. Jenže druhý snímač postrádá optickou stabilizaci.

dcs

Optickou stabilizaci tak letos využijeme pouze bez využití jakéhokoliv zoomu. Příští rok u iPhonu 8 má přibýt optická stabilizaci i pro druhý snímač. Pro podporu OIS u tohoto tzv. teleobjektivu bude nutné celý snímač přepracovat. To možná povede k delším kalibračním časům a složitějším montážním procesům. Je také důležité zajistit synchronizaci stabilizace obou snímačů. Celý druhý snímač má být ve výsledku výrazně vylepšen, což by rozhodně dávalo smysl. Dnes má totiž velmi špatnou světelnost f/2.8, zatímco hlavní snímač má f/1.8.

Příští rok má dle spekulací Apple představit několik iPhonů, mluví se zatím o třech modelech. V nabídce má zůstat 4,7 palcový a 5,5 palcový model a k nim má přibýt třetí s úhlopříčkou 5,1 palce. Minimálně jeden z nich má pak nabídnout OLED displej.

Tip: Zhlédněte naši videorecenzi:

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat