Xioami odhalilo připravované virtuální brýle Mi VR Play

Xioami odhalilo připravované virtuální brýle Mi VR Play
2016-08-09T12:05:17+02:00
• 9. 8. 2016

V současné době je nadmíru populární AR, neboli rozšířená realita, a VR, neboli virtuální realita. V poslední se do podvědomí lidí dostala hlavně AR a to díky hře Pokemon GO, kde je možné chytat pokémony tak, že na ně namíříte kameru smartphonu a vy chytaného pokémona uvidíte jakoby v reálném prostředí kolem vás. Společně s AR je na vzestupu i VR, kde se kompletně přenesete do virtuálního světa. Právě společnost Xiaomi odtajnila specifikace svých nových virtuálních brýlí Mi VR Play.

mivr

Xioami se pustilo do výroby vlastní virtuální reality a první brýle nazvalo Mi VR Play. Velikou pozornost věnovali designu a pohodlí uživatele při používání zařízení. Mi VR Play jsou potaženy elastanovým materiálem Lycra.

Samotná konstrukce je co nejvíce odlehčená, aby na hlavně netížila. Samotný obal je navíc vyměnitelný, takže si ho každý může přizpůsobit dle své libosti. A to třeba nákupem nového obalu, nebo vylepšením stávajícího. Taktéž je na svrchní části zip, ke kterému můžete jednoduše připnout další část obalu a máte brýle kompletně zabalené, například na cesty.

mivrplay

Na co se můžeme u Mi VR Play těšit?

Technické specifikace jsou poměrně zajímavé. Brýle od Xiomi pojmou mobily s úhlopříčkami od 4,7 do 5,7 palců. Asférické čočky, usazené v brýlích, jsou bez jakýchkoliv odlesků a uživatel navíc nemusí hledat správnou polohu na hlavě, jelikož z každého úhlu by měl mít kvalitní pohled. Taktéž poskytují možnost sledování panoramatických filmů, 2D a 3D obsahu . Mi VR Play propojíte se smartphonem pomocí aplikace Mi VR app, který bude obsahovat více obsahu pro čínské publikum, než pro další země.

Právě Čína z Mi VR Play vytěží nejvíce, jelikož v aplikaci je většina obsahu přístupného jen pro Číňany. Jedná se hlavně o platformy streamující VR filmy. Zatím jde o sedm programů, avšak Xiaomi slibuje, že ještě další přibudou. Stejně tak týdně doplňovaný panoramatický, 2D a 3D obsah bude dostupný od čínských poskytovatelů opět jen v Číně.

mivrdyi

Kdy a za kolik si budeme moci Mi VR Play pořídit?

VR headset má rozměry 20 x 10 x 9 cm a prozatím je ve fázi veřejného testování v Číně. Kdy a za jakou cenu se dostanou i na další trhy, není doposud známé. Stejně tak nebylo potvrzeno ani vyvráceno, zda bude obsah aplikace Mi VR app podporován v budoucnu i pro další země světa, nebo zda zůstane přístupný jen v Číně.

Zdroje: en.miui.com, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat