Microsoft představil levné telefony Lumia 435 a Lumia 532

Microsoft představil levné telefony Lumia 435 a Lumia 532
2015-01-14T20:48:25+02:00
• 14. 1. 2015

Microsoft již tento týden oznámil limitovanou zlatou edici Lumií 830 a 930 a dnes přišel pro změnu s dvěma úplně novými modely. Ty nabídnou spíše průměrné až horší vybavení a cílovou skupinou budou méně nároční zákazníci, kteří od svého zařízení neočekávají maximum výkonu a přepychovou výbavu.

Prvním z nově představených modelů je Lumia 532, která včera večer prošla v Brazílii certifikací FCC a o pár hodin později byla oficiálně představena. Poháněna je čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 200, který dále nabídne grafický čip Adreno 302. Displej má úhlopříčku 4″ s rozlišením 480 x 800 pixelů a pro vaše soubory je k dispozici úložiště o velikosti 8 GB, které lze dále rozšířit microSD kartou až o 128 GB.

Hlavní fotoaparát má rozlišení 5 MPx a přední kamerka pouze VGA rozlišení. Microsoftu také konečně došlo, že nemůže šetřit úplně na všem a rozhodl se i takto levný model osadit pamětí RAM o velikosti 1 GB, což není u Lumií v této cenové kategorii obvyklé, ale je to určitě velké plus. Baterie má kapacitu 1560 mAh.

Pokud rádi a často brouzdáte na internetu, tak vás tento model vzhledem k chybějícímu LTE moc nepotěší a budete si muset vystačit s 3G sítěmi. Telefon se začne prodávat s předinstalovaným Windows Phone 8.1 během února, a to i v dual SIM variantě. Předpokládaná cena je asi 79 € bez daně, což je v přepočtu přibližně 2 200 Kč. Na výběr bude z několika barevných variant. Konkrétně se jedná o černou, bílou a zářivou zelenou a oranžovou.

Lumia-532-group

Druhá představená Lumia 435 je téměř totožná jako výše zmíněný model, ale je o něco levnější, a nabídne tedy v některých ohledech trochu horší parametry. Obsahuje stejný procesor jako Lumia 532, v tomto případě ovšem pouze dvoujádrový, grafický čip je také totožný. Beze změny zůstává i displej. Změna přichází až s fotoaparátem, který má pouze 2 MPx, a tudíž to nebude zrovna ideální model pro milovníky mobilního fotografování. Přední kamerka opět disponuje rozlišením VGA.

Velikost úložiště se také nemění a i u tohoto modelu je možnost rozšíření microSD kartou. Microsoft i zde překvapil s 1GB RAM. Dostupná bude během února opět i ve verzi na 2 SIM karty s cenovkou 69 € bez DPH. V přepočtu je to přibližně 1 950 Kč a jedná se zatím o nejlevnější Lumii na trhu.

Lumia435_Marketing_2_DSIM

Zdroje: lumiaconversations.microsoft.com, windowscentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat