Microsoft eviduje 50 milionů aktivovaných Lumií

Microsoft eviduje 50 milionů aktivovaných Lumií
2014-11-24T09:20:16+02:00
• 24. 11. 2014
2

V rámci tiskové konference, která se nedávno konala u našich sousedů v Německu, oznámila společnost Microsoft počet aktivovaných zařízení pod hlavičkou Lumia od úplného počátku. K dnešnímu dni by mělo být aktivováno přes 50 milionů chytrých telefonů s názvem Lumia. Toto číslo zahrnuje veškeré verze operačního systému Windows Phone od roku 2011, které běžely na telefonech Nokia.

Nokia by Microsoft

Nicméně v sále už nikdo nezmínil, zda jsou všechny telefony stále aktivní. V rámci komunity jde o úchvatné číslo, ale oproti konkurenci jde stále o velmi nízké číslo, když vezmeme v potaz, že například společnost Apple za poslední fiskální čtvrtletí zvládlo prodat necelých 40 milionů telefonů. Kromě toho platformu drží celkem 560 tisíc vývojářů, kteří stojí za 320 000 aplikacemi. Přitom letos v dubnu bylo v obchodě evidováno 250 tisíc aplikací, v prosinci 200 tisíc nebo v říjnu roku 2012 jen 120 tisíc.

Za to konkurence již dlouho přesahuje hranici 1 milionu aplikací, ale pokud se vrátíte na jejich začátek,  v březnu roku 2010 měl App Store k dispozici 170 tisíc aplikaci. Za to dřívější Android Market nabízel 30 000 aplikací. Microsoftu může klidně trvat překonání milionté hranice ještě několik let. Nejdůležitější je samotná podpora vývojářů, kteří částečně mají budoucnost systému ve svých rukách.

Zdroj: wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Vladimír Jícha

24. 11. 2014, 13:07

Zcela mi uniká, co chtěl autor říct posledníma dvěma odstavci. Ale situace je taková, že o WP zájem není a nikdy nebyl. A to jak mezi uživateli, tak i vývojáři. A není se čemu divit. Přijít na trh jako poslední a být výrazně horší než zavedená konkurence, to úspěch nemůže přinést ani náhodou.

Peter Kotrčka

24. 11. 2014, 11:10

čo z toho, keď aj z toho menšieho počtu aplikácií ešte:

1. mnohé chýbajú úplne

2. často sú to len nepodarky, platené fake aplikácie známych služieb (MS platil za každú novú aplikáciu, tak sa to vyrojilo ako osy na med)

nie nie, nie je tam veru ešte ani kvantita, ale ani kvalita.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat