S digitálním „tetováním“ od Motoroly odemknete smartphone

S digitálním „tetováním“ od Motoroly odemknete smartphone
2014-07-23T08:28:45+02:00
• 23. 7. 2014

Motorola se na několika konferencích chlubila vývojem digitálního tetování, které by mělo fungovat ve spojení se smartphonem. Mohli jsme si myslet, že se jedná o vzdálenější budoucnost a představu toho, jak budou technologie více propojeny přímo s člověkem.

Plány tohoto výrobce byly poněkud jiné, než se nám mohlo zdát. Právě dnes bylo představeno „digitální tetování“ (DigitalTattoo), s kterým si skutečně můžete odemknout smartphone. Motorola uvádí, že běžnému uživateli průměrně trvá 2,3 sekundy, než se dostane přes zabezpečení obrazovky přímo do systému. Tento proces je vykonáván přibližně 39x denně.

IMG_9223_720p

Digitální tetování bylo vytvořeno v laboratořích ATAP (Advanced Technology and Projects group) a ve spolupráci s VivaLnk Inc.

Ve skutečnosti se nejedná přímo o permanentní tetování. Novinka se jednoduše nalepí na pokožku, kde vydrží průměrně 5 dnů. Nevadí ji voda nebo prašné prostředí.

Pracuje na bázi NFC technologie, tudíž stačí přiložit smartphone k místu, kde jste si nalepili DigitalTattoo. Průměr nálepky je 24,13 milimetrů a tloušťka je pouhých 160μm. Dosah je stanoven na 10 milimetrů.

Deset nálepek na 50 dnů vás přijde na 9,99 dolarů. V tuto chvíli DigitalTattoo funguje jen se smartphonem Moto X, ale dá se předpokládat, že později dojde k rozšíření. Otázkou je, jestli nebude jednodušší a levnější si pořídit přímo chytré hodinky nebo náramek.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat