Google bojuje se spamem ve výsledcích hledání pomocí umělé inteligence AI

Google bojuje se spamem ve výsledcích hledání pomocí umělé inteligence AI
2024-03-12T16:33:59+02:00
• 12. 3. 2024

Zdroj: MSPowerUser

Společnost Google přichází s důležitými změnami ve svém vyhledávacím algoritmu a politikách týkajících se spamu, aby bojovala proti neoriginálnímu obsahu generovanému umělou inteligencí a dalším nežádoucím praktikám.

Google se vydává na boj se spamem generovaným pomocí AI

Jednou z klíčových změn je úprava algoritmu, která má za cíl snížit viditelnost neoriginálního obsahu, například obsahu vytvořeného umělou inteligencí. Tato úprava by měla vést k tomu, že takový obsah bude výsledcích vyhledávání řazen níže než legitimní výsledky. Dále společnost aktualizuje své politiky týkající se spamu, aby identifikovala a odstranila další nežádoucí obsah, jako jsou například neaktuální a zastaralé webové stránky.

Google 5183x2909x

Platnost webových stránek, které byly zakoupeny škodlivými subjekty po vypršení, bude nyní lépe monitorována. Tento krok má předejít situacím, kdy jsou nevinní uživatelé podvedeni k otevření webových stránek, které mají nové majitele s potenciálním úmyslem škodit.

Dalším problémem, který Google adresuje, je nekrologový spam, kdy jsou na webových stránkách zveřejňovány nekrology živých i mrtvých osob generované umělou inteligencí. Tato forma spamu může být zvláště problematická, protože tyto nekrology často získávají virální popularitu, aniž by lidé věděli, že jsou falešné.

Vedle toho stále existují náročné výzvy, kterým společnost Google musí čelit. Jednou z nich je obtížnost rozlišení mezi obsahem vytvořeným umělou inteligencí a obsahem vytvořeným lidmi. Zásady Google se proto soustředí spíše na manipulativní chování, než na samotnou technologii. Bude zajímavé sledovat, jak tyto změny ovlivní prostředí vyhledávání a zda přinesou významné zlepšení v boji proti spamu a nekvalitnímu obsahu na internetu.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat