Apple údajně pracuje na skládacím MacBooku

Apple údajně pracuje na skládacím MacBooku
2024-03-10T16:35:15+02:00
• 10. 3. 2024

Zdroj: 9to5mac

Zvěsti o tom, že společnost Apple pracuje na vývoji různých skládacích zařízení s ohebným displejem, se objevují už delší dobu. Většinou se ale mluvilo o zařízeních podobným Galaxy Z Fold a Z Flip od Samsungu. Podle předního analytika Ming-Chi Kua však Apple usilovně pracuje na skládacím modelu MacBooku.

Skládací MacBook můžeme čekat v roce 2027

Podrobnosti o připravovaném skládacím MacBooku zatím nejsou známy. Kuo, který obvykle bývá velmi dobře informovaný, však uvádí, že nové zařízení bude mít displej o úhlopříčce, 20,3 palce. Údajně se jedná v současné době o jediný plánovaný přístroj od Applu se skládacím displejem, který má jasně definovaný plán vývoje. Pokud jsou tyto informace správné, tak se představení skládacích modelů iPhonu a iPadu jen tak nedočkáme.

Ve svém příspěvku na síti X Kuo nedávno uvedl: „V poslední době jsem obdržel řadu dotazů ohledně toho, zda Apple plánuje sériovou výrobu skládacího iPhonu nebo iPadu v letech 2025 nebo 2026. Můj poslední průzkum ukazuje, že v současnosti je jediným skládacím produktem společnosti Apple, který má jasný plán vývoje, 20,3palcový MacBook. Očekává se, že do sériové výroby se dostane v roce 2027.“

Není to ovšem poprvé, co se objevují informace o tom, že Apple pracuje na skládacím MacBooku. V roce 2022 odhalil Ross Young, analytik Display Supply Chain Consultants (DSCC), že cupertinská společnost pracovala s myšlenkou skládacích notebooků. Ve stejném roce pak tuto informaci potvrdil i velmi dobře známý Mark Gurman z agentury Bloomberg. Ten zprávu doplnil o informaci, že Apple pracuje na zařízení s 20palcovým ohebným displejem.

iPhone Foldable

Zdroj: 9to5mac

Možná dojde i na iPhone či iPad

Začátkem tohoto roku pak magazín The Information uvedl, že Apple se zaobírá myšlenkou na skládací iPhone už od roku 2018, a to dokonce ve formě dvou různých prototypů. Jeden z nich vypadá víceméně jako běžný telefon, zatímco ten druhý spíše připomíná skládací iPad. Čínský bloger však uvedl, že tyto prototypy u Applu neprošly testy kvality, a oba projekty tak byly „dočasně odloženy“.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat