Google Meet přináší doprovodný režim pro mobilní zařízení

Google Meet přináší doprovodný režim pro mobilní zařízení
2024-02-16T15:00:24+02:00
• 16. 2. 2024

Zdroj: arstechnica.com

Společnost Google rozšiřuje funkci doprovodného režimu, která byla původně dostupná pouze na zařízeních Nest Hub Max a ve webové verzi, na mobilní zařízení s operačními systémy iOS a Android. Tato funkce, která umožňuje účastníkům osobních schůzek využívat stejné ovládací prvky jako virtuální hosté, má potenciál změnit způsob, jakým lidé využívají Google Meet na svých telefonech.

Doprovodný režim v aplikaci Google Meet

Doprovodný režim se zaměřuje na uživatele, kteří se účastní hybridních schůzek, které kombinují osobní účast s virtuálními zasedáními. V těchto konfiguracích je často nainstalován hardware pro zasedací místnosti, který řeší aspekty jako zvuk a video, ale nenabízí účastníkům osobní schůzky plný přístup k virtuálním funkcím, jako jsou reakce, zprávy nebo zvedání rukou. Doprovodný režim řeší tuto situaci tím, že poskytuje účastníkům osobních schůzek na mobilních zařízeních všechny funkce Google Meet. To zahrnuje titulky a titulky pro řečníky, možnost přiblížení zobrazovaného obsahu a další užitečné funkce.

Deu2ty6tAfgmYs9kjLSRG3 1200 80jpg 1200x675x

Zdroj: Android Central

Pro aktivaci doprovodného režimu stačí na obrazovce před připojením kliknout na nové tlačítko a vybrat tuto možnost. Zvuk a obraz uživatele se automaticky ztlumí, což může být užitečné pro minimalizaci zpětné vazby zvuku z místnosti. Tato funkce je nyní dostupná pro uživatele služby Google Workspace a majitele osobních účtů Google. Pro některé uživatele však může trvat několik týdnů, než bude Companion Mode plně k dispozici, v závislosti na harmonogramu vydávání aktualizací.

Pro uživatele systému iOS je třeba mít aplikaci Meet ve verzi 229 a verzi 2024.01.28 aplikace Gmail nebo novější. Pro uživatele systému Android je třeba mít verzi 225.0 aplikace Google Meet nebo verzi 6.0.231231 aplikace Google Meet nebo novější. Doprovodný režim na mobilní zařízení představuje další krok společnosti Google ve snaze zlepšit uživatelskou zkušenost se službou Google Meet a zajistit, aby účastníci mohli plně využít možností této platformy, bez ohledu na to, zda se účastní schůzek osobně nebo virtuálně.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat