Google Chrome přináší novou funkci „Pomozte mi psát“

Google Chrome přináší novou funkci „Pomozte mi psát“
2024-02-26T13:30:06+02:00
• 26. 2. 2024

Zdroj: Dotekomanie

Google Chrome ve verzi 122 přichází s novou funkcí nazvanou „Pomozte mi psát“, která umožňuje uživatelům získat pomoc při psaní textu v libovolném textovém poli na webu. Tato funkce, podobně jako již existující funkce v Gmailu a Dokumentech Google, je poháněna modelem umělé inteligence společnosti Google, známým jako Gemini.

Nová funkce Chrome – Pomozte mi psát

Uživatelé mohou jednoduše kliknout pravým tlačítkem myši na textové pole a vybrat možnost „Pomozte mi psát“. Poté zadají svou výzvu, a Google na základě kontextu webové stránky navrhne relevantní obsah. Například, pokud píšete recenzi na běžecké boty, Chrome může na základě informací z webové stránky produktu navrhnout klíčové vlastnosti, které podpoří vaše doporučení.

pomozte mi psát 1442x1104x

Zdroj: 9to5google

Další možností je psát text, vybrat ho a použít nástroj umělé inteligence k upřesnění. Uživatelé mohou také specifikovat délku a tón textu pomocí rozbalovacích nabídek, což jim umožňuje upravit styl psaní.

Tato funkce je dostupná v prohlížeči Chrome 122 pro počítače Mac a Windows a prozatím podporuje pouze anglický jazyk. Pro aktivaci této funkce je třeba jít do Nastavení Chrome a povolit možnost „Pomozte mi psát“ v sekci Experimentální umělá inteligence. Navíc se očekává, že Chrome 122 pro Android začne využívat funkci převodu textu na řeč nazvanou „Poslechněte si tuto stránku“. Tato funkce bude k dispozici v plovoucí nabídce a umožní uživatelům poslouchat obsah webových stránek nahlas.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat