Meta na Facebooku a Instagramu začala automaticky omezovat zobrazení škodlivého obsahu pro mladistvé

Meta na Facebooku a Instagramu začala automaticky omezovat zobrazení škodlivého obsahu pro mladistvé
2024-01-14T15:00:23+02:00
• 14. 1. 2024

Zdroj: petapixel (se souhlasem)

Společnost Meta nedávno oznámila, že začne automaticky omezovat obsah, který mohou na platformách Instagram a Facebook zobrazovat účty pro mladistvé a dospívající. Těmto účtům bude automaticky omezeno zobrazování škodlivého obsahu, jako jsou příspěvky o sebepoškozování, grafickém násilí a poruchách příjmu potravy. Tyto změny přicházejí v době, kdy společnost Meta čelí zvýšené kontrole kvůli tvrzení, že její služby jsou škodlivé pro mladé uživatele.

Meta zavádí opatření na ochranu dospívajících před škodlivým obsahem

Ačkoli Meta již tento typ obsahu teenagerům nedoporučuje v místech, jako jsou Reels a Explore, tyto nové opatření znamenají, že tento typ obsahu se již nebude zobrazovat ve Feedu a Stories, a to ani v případě, že jej sdílel někdo, koho teenager sleduje.

02 See Less Sensitive Content (1) 1920x1672x

Zdroj: Techcrunch

Pravidelně se radíme s odborníky na vývoj dospívajících, psychologii a duševní zdraví, aby naše platformy byly pro mladé lidi bezpečné a přiměřené jejich věku, včetně lepšího porozumění tomu, které typy obsahu mohou být pro dospívající méně vhodné,“ napsala společnost na blogu. „Vezměme si příklad někoho, kdo zveřejňuje příspěvky o svém trvalém boji s myšlenkami na sebepoškozování. Je to důležitý příběh, který může pomoci destigmatizovat tyto problémy, ale je to složité téma a nemusí být nutně vhodné pro všechny mladé lidi.

Společnost upozorňuje, že ačkoli Instagram a Facebook umožňují uživatelům sdílet obsah s příběhy popisujícími  jejich vlastní boj se sebevraždou, sebepoškozováním a poruchami příjmu potravy, zásadou společnosti Meta je tento obsah dospívajícím nezobrazovat a rovněž znesnadnit jeho vyhledávání. Nyní, když uživatelé vyhledávají výrazy související s těmito tématy, Meta začne tyto související výsledky skrývat a místo toho zobrazí odborné zdroje pro pomoc v této oblasti. Společnost Meta uvádí, že již nyní skrývá výsledky vyhledávání výrazů týkajících se sebevražd a sebepoškozování a že nyní tuto ochranu rozšiřuje na další hledané výrazy.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat