Google Mapy přijdou o Řídící režim

Google Mapy přijdou o Řídící režim
2023-12-28T11:54:56+02:00
• 28. 12. 2023

Zdroj: Android Police (se souhlasem)

O Googlu se dá tak trochu říci, že má někdy problém definovat nějakou funkci a pak ji vyvíjet. Stačí si vzpomenout na chatovací služby. Dlouho trvalo, než jsme se dostali k současným a také jich bylo mnoho ukončeno. Něco podobného se děje u speciálních režimů pro navigování. Nyní asi dojde k ukončení dalšího režimu.

Driving Mode

Google nabízí Android Auto, což je speciální režim propojení s autem, které podporuje tuto funkci. Současně byla k dispozici varianta jen pro mobilní telefony, což se hodilo těm, co neměli moderní auto s podporou Android Auto. Funkce byla ale zrušena a postupně nahrazena Driving Mode, tedy Řídícím režimem.

Google Assistant Driving Mode in Maps 11 527x1200x Google Assistant Driving Mode in Maps 01 527x1200x Google Assistant Driving Mode in Maps 06 527x1200x Google Assistant Driving Mode in Maps 14 568x1200x

Zdroj: Android Police

Ten se ale nějak moc neprosadil, tedy do dnešního dne ho nemáme na redakčním zařízení. Sice došlo na několik oznámení změn, novinek, úprav, ale ani tak asi nedošlo k nějakému většímu rozmachu. Nyní se dozvídáme, že v samotném zdrojovém kódu jsou již textové části, které jednoduše oznámí, že tento režim bude odebrán z aplikace již v únoru.

Místo toho bude k dispozici jednoduše jen asistent. Bude tak stačit jen vyslovit Ok Google a říci, co chcete. Jinak se bude nabízet jen běžný režim navigace bez nějakých dalších možností.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat