O2 má akci na data mimo EU pro několik zemí aktualizováno

O2 má akci na data mimo EU pro několik zemí [aktualizováno]
2023-09-29T15:00:47+02:00
• 29. 9. 2023

Zdroj: O2

Nedávno jsme vás informovali o omezené akci u operátora O2, kterou nějak moc nepromoval, ani ji výrazně nezmiňoval na svých stránkách. Nyní zde máme speciální akci na data mimo EU. Sice jsou levnější, i tak se nejedná o nějak malou částku.

Data v zahraničí

Dnes v EU v podstatě ani nemusíme řešit mobilní data. Jen je nutné mít na paměti, že datově neomezené tarify mají mimo Česko k dispozici řádově desítky GB k dispozici. Nyní má ale O2 omezenou nabídku na data mimo EU. Konkrétně se to týká zemí USA, Turecko a Švýcarsko.

Standardně platí, že za 1 MB si O2 účtuje 3,9 Kč. Akce platná do 12. 10. 2023 spočívá ve slevě, která ve výsledku znamená, že klient za 1 MB zaplatí 1 Kč. Po vyčerpání 1 GB, tedy při zaplacení 1000 Kč má další 9 GB zdarma. Ve výsledku tedy taková data při objemu 10 GB přijdou na 1000 Kč. To je vskutku velká suma a spíše se vyplatí si pořídit tarif v místě, kde se budete pohybovat. Například doporučujeme si zakoupit eSIM, o čemž jsme nedávno psali.

a83435 480x480x

Zdroj: O2

Akci O2 aktivovalo automaticky, ale je zde takový menší problém. Pakliže máte blokovaná data mimo EU (což je funkce), tak to nemá vliv na státy, kam spadá přes 100 zemí v tzv. balíčku TOP Svět. Samotná blokace je určena pro ty státy, kde je nastaveno účtování na 300 Kč za 1 MB.

Funkce by se tedy měla jmenovat Blokace mimo EU a mimo Top Svět v případě roamingových dat. O2 jsme upozornili na nešťastnou textaci a dali jsme podnět k přesnění samotné funkce pro blokování roamingových dat. Pokud se ale ptáte, jak zablokovat data jen mimo EU, tak O2 nemá na to funkci. Operátor radí, aby si takový klient vypnul data na svém mobilním telefonu, jakmile opustí EU.

Aktualizováno: O2 vzalo naše připomínky a udělalo několik změn. Změní se text kolem blokování dat, aby uživatelé věděli, že k blokaci dojde jen zemích mimo EU a seznam Top Svět. V praxi to znamená, že blokovat data půjde jen tam, kde je v podstatě nastavena cena na 300 Kč za 1 MB.

Ve spolupráci s Mobilní operátoři v ČR.

Zdroj: forum.mobilmania.zive.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat