Vlastní telefon od automobilky NIO dorazí koncem září

Vlastní telefon od automobilky NIO dorazí koncem září
2023-09-06T15:00:09+02:00
• 6. 9. 2023

Zdroj: NIO

1

Čínská firma NIO, jakožto jedna z nejpopulárnější automobilek se zaměřením na elektroauta, v těchto dnech dokončuje svůj první chytrý telefon. Toto zařízení doposud prošlo několika výkonnostními testy, kde samozřejmě za sebou zanechalo stopy a díky tomu máme k dispozici první možné prvky výbavy. Poslední zpráva dokonce naznačuje, že už ve čtvrtek 21. září dojde k oficiálnímu oznámení pro místní uživatele.

Konkurent pro smetánku

Model ukrytý pod kódovým označením N2301 bude mít namířeno do nejvyšších pater mobilního trhu, což také dokazuje slušný výsledek z databáze benchmarku AnTuTu. Vpředu by se měl ukázat displej s tenkými rámečky dokola, který nabídne 120Hz obnovovací frekvenci. Navíc selfie kamerka může být ukryta přímo pod čelním panelem.

NIO Phone 1 1920x1080x NIO Phone 2 586x750x

Zdroj: Gizmochina / Gizchina

Hardwarová část by mohla vycházet z čipové sady Snapdragon 8 Gen 2 od Qualcommu, 12GB operační paměti RAM (LPDDR5x) a 1TB interního úložiště (UFS 4.0). O uživatelské prostředí se postará operační systém Android 13. Dále počítají s nasazením bezdrátové technologie UWB, aby telefon mohl fungovat jako digitální klíč na otevírání samotného vozidla z vlastní produkce.

Nicméně pro plnohodnotné fungování bude nutné vlastnit auto až 2. generace, protože automobily 1. generace jsou hardwarově omezeny, takže nemají podporovat všechny připravené funkce. Uniklé nákresy naznačují kulatý prstenec v zadní části, kam naskládají tři objektivy fotoaparátu a přisvětlovací LED blesk. Další upřesňující podrobnosti zjistíme už v nejbližších dnech.

Zdroje: gizmochina.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 6. 9. 2023, 17:59

No vsadím se že cena bude taky ohromná 😁

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat