AirPods Pro 2 mají nyní nové USB-C nabíjecí pouzdro

AirPods Pro 2 mají nyní nové USB-C nabíjecí pouzdro
2023-09-14T18:00:04+02:00
• 14. 9. 2023

Zdroj: Apple

Včera bylo oficiálně potvrzeno to, co mnozí již delší dobu tušili či předpokládali: nejnovější generace telefonů iPhone s pořadovým číslem 15 je místo Lightningu osazena USB-C konektorem. Spolu s tímto (částečně vynuceným) krokem Apple sáhl k postupné aktualizaci dalšího hardwaru na konektor USB-C. Nyní jsou na řadě sluchátka AirPods.

Nové nabíjecí pouzdro

Během včerejšího tradičního představení nových produktů Apple mimo jiné představil nové nabíjecí pouzdro, které je určeno pro nová bezdrátová sluchátka AirPods Pro 2. Toto pouzdro bude standardní součástí balení nových AirPods Pro.

Zatím poslední generace nejvyšší řady bezdrátových sluchátek od Apple s názvem AirPods Pro 2 byla představena loni touto dobou. Prodej této řady stále pokračuje bez jakékoliv změny hardwaru sluchátek jako takových, změna se tedy dotkne pouze nabíjecího pouzdra, ve kterém jsou sluchátka uložena.

Postupný přechod

Z hlediska pohodlí uživatelů to bude velmi pravděpodobně vnímáno jako pozitivní krok. Je pravda, že proprietární konektor Lightning má v Apple zařízeních bohatou tradici, nicméně na standardizovaný USB-C konektor už cupertinský výrobce částečně přecházel už před uvedením iPhonů 15: standardem je například u počítačů iMac, velmi populární rodiny notebooků Macbook, či dokonce u dálkových ovladačů Siri Remote. Sluchátka AirPods Pro 2 jsou tedy nyní dalším členem této stále rostoucí rodiny, a to právě spolu s nejnovějšími iPhony, které jsou pro Apple klíčovým produktem.

Pokud už tedy vlastníte nějaký jiný Apple produkt s USB-C konektorem, vystačíte si s jediným nabíjecím kabelem. Pro majitele nových iPhonů je tu dokonce možnost nabíjet AirPods Pro 2 přímo z telefonu.

AirPods Pro 2 Case

Zdroj: Apple

Samostatně nikoliv?

Byť původní předpoklady počítali s možností, že se USB-C nabíjecí pouzdro pro AirPods bude prodávat také samostatně, podle nejnovějších informací přímo od Applu tomu tak nebude. Nové nabíjecí pouzdro je tedy možné získat pouze v balení s AirPods Pro 2, a to u všech nově zadaných objednávek. První dodávky začnou 22. září tohoto roku.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat