Francie zakázala prodej iPhonů 12, důvodem je nepovolené množství elektromagnetického záření

Francie zakázala prodej iPhonů 12, důvodem je nepovolené množství elektromagnetického záření
2023-09-14T16:30:19+02:00
• 14. 9. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Francie zakázala prodeje iPhonů 12 a to z bezpečnostních důvodů. Podle zjištění tento model vyzařuje vyšší než povolení množství elektromagnetického záření.

Zákaz prodeje iPhonů 12 ve Francii

Na tento problém poukázala francouzská regulační agentura L’agence nationale des fréquences (ANFR), která zjistila, že iPhony 12 vyzařují nepřiměřené množství elektromagnetického záření, které je nad zákonem povoleným limitem. Agentura provedla testy na celkem 141 zařízeních včetně iPhonů 12. Z měření vyplynulo, že při vložení telefonu do kapsy vysílá 5,74 W/kg. Norma EU však povoluje pouze 4,0 W/kg.

iPhone 12 4 5963x3347x

Zdroj: Dotekomanie.cz

V prohlášení ANFR je uvedeno, že aby mohl Apple pokračovat v prodejích iPhonů 12 ve Francii, musí neprodleně provést nezbytné kroky k vyřešení tohoto problému. Pokud tak společnost neučiní, bude nařízeno stažení všech modelů, kterých se to týká, prodávaných na území Francie. Podle náměstka pro digitální ekonomiku Jeana-Noela Barrota by Apple měl patřičné kroky provést do dvou týdnů. Opravou bude pravděpodobně aktualizace softwaru.

Vysoké hodnoty elektromagnetického záření a dlouhodobé vystavování lidského organismu jejich vlivu, může vést ke vzniku rakoviny. Alespoň to tvrdí některé vědecké studie. Podle Barrota budou naměřená data agenturou ANFR zaslána evropským regulačním orgánům k dalšímu posouzení.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat