Na chytrý prsten od Samsungu si asi počkáme do příštího roku aktualizováno

Na chytrý prsten od Samsungu si asi počkáme do příštího roku [aktualizováno]
2023-08-01T06:50:56+02:00
• 31. 7. 2023

Zdroj: Digital Trends (se souhlasem)

Aktualizováno 31. 7.

Sice jsme zde měli již nějaké spekulace kolem chytrého prstenu od Samsungu, ale vypadá to, že si na tuto novinku počkáme několik měsíců. Teprve příští měsíc se má rozhodnout, jestli začne sériová výroba. Pakliže se tak stane, Samsung nemůže jen tak začít prodávat novinku. Výrobce potřebuje patřičné certifikace, a to i jako zdravotnické zařízení, respektive certifikaci pro senzory a systém pro měření zdravotních funkcí. To může trvat i několik měsíců. Dle optimistického scénáře by mohl být Samsung Galaxy Ring spatřit světlo světa společně s novou generací Galaxy S24. Realističtější scénář ale uvádí začátek prodeje na příští rok v období letních měsíců.

Původní článek 15. 7.

Chytrý prsten Samsung plánuje již nějaký ten rok. Ačkoliv si ho nechal patentovat již v roce 2015, zatím se jednalo pouze o plány. Podle dostupných informací se ale ledy hýbou a chytrý prsten od jihokorejského technologického giganta, by se mohl brzy stát realitou.

Chytrý prsten od Samsungu

Pojem chytrý prsten není žádnou novinkou. Finská společnost Oura, která byla založena v roce 2013, má na svém kontě již třetí generaci svého stejnojmenného chytrého prstenu. Ten umí měřit srdeční tep, pohybovou aktivitu, tělesnou teplotu, dýchání nebo kvalitu spánku. Samsung se rozhodl přijít s konkurenčním produktem, mohl by nést název Galaxy Ring.

gsmarena 001 291x600x

Zdroj: GSM Arena (se souhlasem)

Samsung si nechal začátkem tohoto roku patentovat ochrannou známku Galaxy Ring, nicméně ve hře jsou i další názvy jako například Galaxy Circle, Samsung Insight nebo Samsung Index. Myšlenka chytrého prstenu od Samsungu spočívala v tom, že by jím bylo možné, kromě měření tělesných hodnot a aktivit, také ovládat chytrou domácnost. Otáčením prstenu kolem prstu by bylo možné ztlumit světla, nebo měnit televizní kanály a mnoho dalšího.

Aktuálně byla zaznamenána indicie o tom, že se kolem chytrého prstenu něco děje, v beta verzi aplikace Samsung Health. Tu zaznamenal jeden uživatel sociální sítě Reddit. Ačkoliv toho v aplikaci není příliš mnoho patrného, zdá se, že se potvrzuje to, že by měl chytrý prsten umět sledovat různé zdravotní funkce. Ačkoliv Samsung o svém chytrém prstenu mlčí, mohli bychom se více dozvědět v rámci uvedení chytrých hodinek Galaxy Watch 6, které je plánováno na 26. července.

Zdroje: gsmarena.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat