Google končí podporu pro Chromecast první generace

Google končí podporu pro Chromecast první generace
2023-05-31T13:30:42+02:00
• 31. 5. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

U mobilních telefonů vidíme v poslední době posun v případě podpory ze strany výrobců. Někteří již umí nabídnout aktualizace po dobu pěti let, ale není to nic obvyklého. Někteří zůstávají u doby dvou let, což je spíše ostuda, zejména pokud se jedná o velmi drahé zařízení. U příslušenství a nejrůznějších produktů k mobilům a do domácností je situace jiná, i tak firmy řeší dobu podpory. Nyní jsme se dočkali novinek kolem prvního Chromecastu.

Chromecast

V tomto případě ale nemůžeme mít za zlé, že Google končí podporu pro produkt, který byl představen a uveden na trh v roce 2013, tedy před deseti lety. Jde o poměrně dlouhou dobu, během které dostávalo toto malé streamovací zařízení aktualizace a novinky. Konec podpory ale neznamená okamžitou nefunkčnost.

Jak Google uvádí na svých stránkách podpory, tak ukončení znamená, že Chromecast první generace již nedostane aktualizace a oficiálně ztrácí technickou podporu. Poslední vylepšení bylo uvedeno minulý měsíc. I tak bude toto malé zařízení pokračovat ve fungování. I tak postupem času mohou uživatelé zazívat degradaci, absenci některých funkcí a postupnou nestabilitu.

P1060195 2048x1153x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google nevydal nějaké oficiální prohlášení k ukončení podpory v podobě tiskové zprávy, takže můžeme jen odhadovat, proč tak učinil. Je pravděpodobné, že se počet uživatelů Chromecastu snížil, třeba přešli na lepší zařízení nebo na modernější variantu. Bylo by tak neekonomické udržovat produkt aktuální, případně pro něj vyvíjet novinky.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat