TikTok náctiletým omezí dobu používání aplikace

TikTok náctiletým omezí dobu používání aplikace
2023-03-02T08:00:08+02:00
• 2. 3. 2023

Zdroj: Dotekománie

Používání mobilního telefonu pro zábavu a uvolnění může být dvousečnou zbraní. Někteří uživatelé tráví tak mnoho času na sociálních sítích, že to má dopad na jejich reálný život. I z tohoto důvodu vznikají nástroje na digitální rovnováhu (digital wellbeing), které napomáhají s hlídáním času stráveným používáním aplikací. I samotné operační systémy mají takové možnosti. Sociální sítě se snaží také integrovat takové funkce. TikTok již nyní nabízí několik nástrojů, ale nyní jde trochu dál.

Hodina a dost?

Sociální síť TikTok nyní oznámila, že všem uživatelům pod 18 let, tedy nezletilým, nastavuje denní limit na 60 minut používání denně. Daný limit byl konzultován s Digital Wellness Lab v Boston Children’s Hospital. Mělo by se jednat o optimální hranici, ale neexistují žádné konkrétní studie, které by jednoduše konstatovaly, jaký limit je nejlepší. Po vyčerpání limitu bude uživatel vyzván k zadání přístupového kódu, aby mohl pokračovat v používání aplikace.

Nemusíte se bát, že by daných 60 minut nešlo obejít. Nastavení je možné změnit a případně kompletně zrušit. Jen bude uživatel vyzván po jedné hodině používání, aby si nastavil nový limit. TikTok umožňuje i používání aplikace uživatelům mladším 13 let, ale zde je vyžadována rodičovská kontrola. I u nich bude platit nový limit, přičemž odemknutí aplikace bude muset provést zákonný zástupce ze svého zařízení.

d2b4e1f9fce2fcf2eda01ab956e59644 1080x1080x

Zdroj: TikTok

TikTok takto pokračuje v budování nástrojů, které mají ochránit dospívající. Zřejmě se tato novinka nesetká s takovým pochopením a asi si mnoho uživatelů raději nastaví vyšší věk, než je jim ve skutečnosti.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat